<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fördomsfri rekrytering – mycket att vinna, lite att förlora!

Att rekrytera fördomsfritt är lättare sagt än gjort. Alla har fördomar, vare sig man är medveten om dem eller inte. Kön, ålder, etnicitet, klädstil och sexuell läggning är några av de fördomar som tyvärr spelar in allt för ofta i rekryteringsprocesser. Så, hur ska man bete sig för att inte hamna i fördomsträsket? Vi har pratat med Havva Ilhan, personalspecialist på Upplands-Bro kommun, för att förstå hur man ska gå till väga för att rekrytera fördomsfritt.

Läs mer

Ämnen: Fördomsfri rekrytering

Att söka jobb som synskadad – därför behövs WCAG och en objektiv ansökningsprocess

Rekrytera fördomsfritt och välj kandidaten med rätt kompetens. Det är ledorden alla borde jobba utefter när de letar nya medarbetare. Dessvärre finns det fortfarande grupper som åsidosätts i rekryteringsprocessen och som många omedvetet diskriminerar redan innan de fått in en ansökan.

I detta inlägg belyser vi synskadades upplevelser av att leta jobb och vara involverad i rekryteringsprocesser. Vi inleder med en snabb överblick innan vi dyker ner i vad denna grupp kämpar med och vad du som rekryterare och arbetsgivare bör känna till.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, HR, wcag, Fördomsfri rekrytering

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar