<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fem misstag rekryterare bör undvika på sociala medier

Det är ingen nyhet att sociala medier är en viktig plats för de som letar efter ett jobb, vilket gör det till en central plats även för dig som rekryterare. De sociala forumen på nätet kan vara perfekta för att attrahera de mer passiva kandidaterna, samtidigt som de finns flera risker. Här går vi igenom de vanligaste fallgroparna för rekryteraren på sociala medier.  

Läs mer

Ämnen: HR, sociala medier, rekryteringsprocess, LinkedIn, passiva kandidater

Talent Acquisition Vloggen - avsnitt 2 med Elin Malmström

Det finns mycket man kan mäta inom rekrytering. Hur tar man tillvara på data på ett sätt som skapar värde för organisationen? Det pratar Elin Malmström, HR-analytiker på People Analytics, om i Talent Acquisition Vloggen. 

Läs mer

Ämnen: HR, digitalisering, analys

Fem snabba med Elin Filipp – HR Manager om rekryteringsutmaningar

Elin Filipp är vår alldeles egna HR Manager som älskar AI, botar och att prata sourcing. Vad gör egentligen en HR manager på ReachMee? Och vad tycker Elin är den viktigaste trenden inom rekrytering just nu? Det och lite mer svarar Elin på i vårt koncept ”fem snabba med…”.

 

Läs mer

Ämnen: HR, digitalisering

Minimera din "time-to-hire" - men inte på bekostnad av resultatet

En utdragen rekryteringsprocess kan få kandidater att tröttna, rekryterande chefer lika så: för varje dag som går uteblir dessutom resultaten. Att rekrytera snabbt och minimera ”time-to-hire”, tid-till-anställning, är en nödvändighet men också en stor utmaning. Det kan finnas delar i rekryteringsprocessen som behöver elimineras och delar som kan automatiseras. Med en ökad efterfrågan och ett minskat utbud ökar också tid-till-anställning, men vad kan du göra och varför bör du göra det?

Läs mer

Ämnen: Rekryteringslösning, HR, effektivisering

Rekryterande chefer som bara träffar kvalificerade kandidater – är det möjligt?

Hur ser er rekryteringsprocess ut idag? Hur inblandad är den rekryterande chefen? Hos många företag är det den rekryterande chefen som tar allt från första intervjun till beslut om anställning eller inte. Men ofta har också den rekryterande chefen ont om tid, och kompetensen inom rekrytering kan variera kraftigt. Vill du undvika felrekryteringar, skapa en rekryteringsprocess anpassad till chefens vardag och få en rekryteringsprocess med nöjdare kandidater kanske det är dags att tänka annorlunda – och endast låta den rekryterande chefen träffa kvalificerade kandidater!

Läs mer

Ämnen: Rekryterande chefer, HR

Fyra misstag att undvika i jobbannonsen

Det går undan i jobbletandet. Kandidater ägnar allt mindre tid till att läsa igenom jobbannonser, och det gäller att se till att rätt typ av information framkommer vid en snabb skumläsning. Annars är risken att de ratar annonsen och kollar vidare på nästa. Vi listar fyra misstag det gäller att undvika för att inte gå miste om intressanta kandidater.

Läs mer

Ämnen: HR

En tillbakablick på tips från rekryteringsproffsen

En av de mest uppskattade och omtyckta inslagen på vår blogg om rekrytering är ”5 snabba med…”. Det är en serie korta intervjuer med fem frågor som vi ställer till yrkesverksamma rekryterare för att ta pulsen på trender, få tips och höra mer om våra branschkollegor. Här är några kloka ord som sagts under våren.

Läs mer

Ämnen: HR, Fem snabba

Tänk som en marknadsförare och få fler kandidater med hjälp av nyckelord

Du har kanske hört det pratas tidigare om sökordsoptimering för att bli hittad på nätet? Att använda nyckelord och optimera en webbsida för att få en hög placering i sökmotorer är ett viktigt verktyg för marknadsförare. Som rekryterare kan du också dra nytt av det här tankesättet. Läs vidare så förklarar vi hur.

Läs mer

Ämnen: HR

Boktipset: Should I Stay or Should I Go? Om att inte exkludera sina medarbetare

I veckans boktips har vi grottat ner oss i vad som händer efter rekryteringen och hur arbetsmiljön kan bidra till att snedvrida mångfalden på företaget. Läs en sammanfattning av de centrala lärdomarna från boken Exclusion av Natalie Holder-Winfield.

Läs mer

Ämnen: HR, boktips

Boktipset: Kratta rätt i talangmanegen och trollbind alla medarbetare

Lästips för dig som vill lära dig mer om långsiktig personalplanering och strategisk kompetensförsörjning. Läs hela sammanfattningen av Devine och Syretts bok Managing Talent och förstå vikten av att planera dina rekryteringar och fördelarna med att utveckla befintlig personal.

Läs mer

Ämnen: HR, boktips

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla