<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Talent Acquisition Vloggen - avsnitt 10 med Alexander Tonelli

Hur gör man för att komma igång med inbound recruitment? Content, persona, målgrupper och annonser – ja, det är mycket att sätta sig in i. Enligt Alexander Tonelli, Head of Talent Acquisition på IT-konsultbolaget Columbus, handlar det om att börja i rätt ände. Missa inte det här avsnittet!

Läs mer

Ämnen: inbound recruiting, Talent Acquisition Vloggen, alexander tonelli

Inbound recruiting i fem steg

Inbound recruiting handlar om att attrahera och konvertera kandidater genom att vara så relevant och tilltalande som möjligt i sitt budskap. Men vad innebär det mer konkret och vad är egentligen skillnaden mellan inbound recruiting och employer branding? Det kan du läsa mer om här. I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i själva tratt-tänket som är centralt när det kommer till inbound, och vilka steg som är viktiga att ha koll på!

Läs mer

Ämnen: inbound recruiting, Employer Branding, kandidatmålgrupp

Attrahera rätt kandidater genom inbound recruitment

 

Vi börjar med den mindre roliga faktan: ungefär hälften av alla rekryteringar som görs är misslyckade, och en felrekrytering kan kosta mycket, både i timmar och kronor. Mer glädjande är det å andra sidan att många nya idéer om hur rekryteringen kan förbättras håller på att växa fram. En het trend just nu är inbound recruitment, där målet är att locka kandidater att komma till dig, snarare än att du ska jaga dem. Hur du gör? Kelly Chau, konsult på Rekryteringsbyrån Wise Professionals, förklarar att det handlar om att attrahera kandidater genom att synas på rätt ställen och med rätt innehåll, såväl digitalt som IRL. På så sätt bygger du rätt förväntningar från början och kandidater kan skapa sig ett gott helhetsintryck av dig och din organisation.

Läs mer

Ämnen: Rekryteringslösning, inbound recruiting

Inbound Recruiting - vad, varför, hur och vad kan vi vinna på det?

 

 

Läs mer

Ämnen: inbound recruiting, Employer Branding

Så använder du en kandidatpersona för employer branding och rekrytering

En kandidatpersona är ett sätt att få en mer konkret bild av den typiska  kandidaten för en viss roll eller tjänst. Denna fiktiva person baseras på insikter som kommer från att prata med närmaste chef, medarbetare med samma roll och att fråga kandidater. Allt som allt krävs det en del arbete för att få till en träffande sammanfattning av denna typkandidat. Så, frågan blir då: vad ska jag använda en persona till?

Läs mer

Ämnen: HR, inbound recruiting, Employer Branding

Att förstå din målgrupp och skapa en kandidatpersona

En kandidatpersona är en påhittad representation av en idealkandidat. Personan används som ett alternativ till målgrupp, som kan vara väldigt bred, när det är dags att utforma en platsannons eller välja annonskanal. Genom att rikta sig mot en enskild person blir budskapet mer träffande och lockar lättare till sig en kandidat som kommer att lyckas bra i rollen.

Frågan är dock, hur gör man en kandidatpersona? I denna bloggartikel djupdyker vi i hur du skapar en persona för idealkandidater.

Läs mer

Ämnen: HR, inbound recruiting, Employer Branding

En kandidatpersona hjälper dig att få fler sökand

Det har sagts förut och tåls att skrivas igen: rekrytering är på många sätt likt marknadsföring. Att tänka på kandidater som konsumenter är en bra motivationsfaktor för att se över hur arbetssökande upplever en rekryteringsprocess.

Men, det kan vara svårt att marknadsföra sig som det självklara valet som arbetsplats till precis alla. Därför pratas det också mycket om att rikta in sig mot målgrupper. Att utforma jobbannons och karriärsida med en tydlig målgrupp i åtanke ökar chanserna att rätt personer söker in. Därför ska vi nu grotta oss ner i marknadsföringsordet persona och titta på hur du i några få steg kan definiera en tydlig målgrupp.

Läs mer

Ämnen: HR, inbound recruiting, Employer Branding

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla