<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 fallgropar att undvika under en arbetsintervju

Har du någon gång anställt någon utan att genomföra en intervju? Det har aldrig vi på ReachMee. Trots att forskning gång på gång visat att anställningsintervjun inte är en säker metod för att förutspå en persons framtida arbetsprestation. Oavsett om man rekryterar mycket eller lite är det viktigt att ha koll på de klassiska intervjufällorna. Idag tar vi upp fem av de mest klassiska misstagen många gör under en arbetsintervju.

Läs mer

Ämnen: arbetsintervju, Jobbintervju, rekryteringsprocess

Därför bör du söka jobb hos dig själv

Har du någon koll på hur det känns att söka jobb hos er? Eller har du någon uppfattning om vilket intryck de sökande får? Ibland kan det vara klokt att själv utsätta sig för de egna rekryteringsrutinerna för att se till att allt fungerar som det ska. Det är inte så lite kommunikation som ska till för att den sökande ska känna sig värdesatt och därigenom få ett bra intryck av hur det är att arbeta hos er.

Läs mer

Ämnen: Jobbintervju, Arbetsgivarvarumärke, Ansökningsupplevelse

Att skriva feedback och sammanfatta anteckningar från intervjun

Feedback från intervjun, vad innebär det? Jo, när du träffar en kandidat gör du någon typ av bedömning om hur väl personen lever upp till kravprofilen. Du behöver göra en rekommendation ifall kandidaten är intressant att bjuda in till fler intervjuer eller anställa. Med tydlig feedback om intervjun och kandidaten är det lättare internt att bolla mellan den rekryterande chefen och HR för att göra välinformerade beslut.

Här får du inspiration till hur du kan tänka om att skriva feedback från ett möte med kandidaten samt vilka delar du borde ha med.

Läs mer

Ämnen: HR, Jobbintervju

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla