<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Lyckas med intervjun! 5 tips till dig som är rekryterande chef

Stort eller lite företag? Det spelar ingen roll, som chef kommer du vara inblandad i rekryteringen av nya medarbetare. Oavsett om du har någon från HR med dig eller om du sköter hela rekryteringen på egen hand har vi tips om hur du genomför intervjuer med arbetssökande. Läs våra fem tips för dig som ska hålla intervju.

Läs mer

Ämnen: Kommunikation med chefer, HR

Underlätta beslut med automatiserade processer vid volymrekrytering

Branscher som har höga ansökningsvolymer har ett par problem i samband med rekrytering. Speciellt för retail och annan typ av handel innebär en utspridd organisation oftast att det är personal på plats i butik som ansvarar för att slutföra rekryteringen. När HR äger processen men måste lämna mycket av genomförandet till rekryterande chefer tillför det ytterligare utmaningar. Slipp magsår, ineffektivt samarbete och dålig insyn –låt istället en datadriven och evidensbaserad process stå i centrum.

Läs mer

Ämnen: Kommunikation med chefer, HR, Automatisering

Tre tips för att rekrytera för retail

Retail, eller detaljhandel på svenska, har en unik uppsättning utmaningar. Rekryteringen är många gånger en decentraliserad process där mycket ansvar hamnar hos butikschef eller annan rekryterande arbetsledare. Men det finns sätt att hantera volymrekrytering på ett effektivt sätt där HR äger så mycket av processen som möjligt och som gynnar både rekryterande chefer och kandidater. I den här artikeln ger vi dig tips på hur du som rekryterar inom retail kan göra för att hantera höga volymer både effektivt och kvalitetssäkrat. 

Läs mer

Ämnen: Kommunikation med chefer, HR, Automatisering

Optimera kommunikationen med rekryterande chef och hitta rätt person snabbare

Som rekryterare arbetar du ofta tätt ihop med rekryterande chefer; vissa har mycket erfarenhet av rekrytering medan andra inte har någon alls. De allra flesta har dåligt med tid och många behöver en del vägledningen för att säkerställa att rätt kandidat anställs. Oavsett erfarenheter och arbetsmetoder är kommunikationen och samspelet mellan dig som rekryterare och den rekryterande chefen avgörande för att det ska bli en lyckad rekrytering. Här är fem vanliga utmaningar du som rekryterare kan stöta på i detta samspel och tips på hur du kan vända dem till fördel, inte bara för dig och chefen utan också för hela verksamheten.

Läs mer

Ämnen: Rekryterande chefer, Kommunikation med chefer

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla