<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Out of office - del 2: Så förbättrar videointervjuer rekryteringsprocessen

Arbetsplatser över hela världen gör nu allt de kan för att dämpa spridningen av covid-19. Rekryterare som har möjlighet att jobbar hemifrån gör det och digitala alternativ förvandlas snabbt från valbara till fundamentala. I detta är videorekrytering ett effektivt arbetssätt som fungerar utmärkt att använda från hemmaplan. 


Läs mer

Ämnen: kompetensbaserad rekrytering, urvalsmetoder, videorekrytering, video recruitment

Out of office - del 1: Urvalsfrågor och digitala tester

Att digitala verktyg förenklar och optimerar arbetet är inte direkt en nyhet för många rekryterare. I samband med Covid-19s framfart får digitala lösningar en ännu centralare och viktigare roll än tidigare. Vi har därför tagit fram artikelserien "Out of office" där vi går igenom hur du med enkla knep lyckas med just distansrekrytering. Del 1 handlar om hur man genom att minska på manuell granskning av CV och personligt brev till fördel för digitala tester kan effektivisera sin rekryteringsprocess.


Läs mer

Ämnen: kompetensbaserad rekrytering, urvalsmetoder, rekryteringsprocess, screening

Talking Talent #2: Tre nycklar till en lyckad onboarding

Vad är egentligen viktigt för att en ny medarbetare snabbt ska komma in i arbetet, kulturen och lära känna sina kollegor så snabbt och effektivt som möjligt? I det här avsnittet av Talking Talent frågar vi folk på stan om hur de tycker att en bra onboarding ska se ut och Elin Arnell, onboarding-expert och Head of Talmundo Nordics, får ge sina bästa tips. 

Läs mer

Ämnen: kompetensbaserad rekrytering, KBR, taking talent

Talking Talent #1: Kompetensbaserade intervjufrågor

Hur tar man på bästa sätt tillvara på tiden man har med en kandidat under en arbetsintervju? Det finns gott om kandidater som kan vittna om intervjuer där de fått märkliga och irrelevanta frågor, vi har intervjuat några av dem i första avsnittet av vårt nya format Talking Talent. Här får du höra om kandidaters upplevelser och lära dig om hur du som rekryterare kan göra det bättre. 

Läs mer

Ämnen: kompetensbaserad rekrytering, KBR, taking talent

Del 3 - Sourcing-strategi

När du nu har kommit så långt att du vet vilka kompetenser som är prioriterade samt har inventerat befintliga resurser och interna möjligheter är det dags att omsätta detta i praktiken. Med andra ord sätta i gång sourcing-arbetet! ”Sourcing” är ett samlings ord för de strategier du sätter för att hitta, attrahera och komma i dialog med era önskade kandidater.

Läs mer

Ämnen: kompetensbaserad rekrytering, kompetensförsörjning

Tre steg till att bli mer inkluderande i din rekrytering

Det pratas mycket om kandidatupplevelse och vi jobbar hårt för att även kandidater som inte får jobbet ska vara nöjda med rekryteringsprocessen. Men det är lätt att glömma att stor del av kandidatupplevelsen faktiskt speglas i hur transparent er rekryteringsprocess är. Första steget till inkluderande rekrytering börjar med att alla potentiella kandidater har samma möjlighet att söka jobbet. Skippa krångliga steg, onödig information och fokusera på den information ni faktiskt behöver. Men hur bygger du en inkluderande rekryteringsprocess och vad är det bra att fokusera på? Nedan listar vi tre steg som hjälper er att bli mer inkluderande i er rekrytering.

Läs mer

Ämnen: kompetensbaserad rekrytering, Fördomsfri rekrytering, rekryteringsprocess

Kompetensbaserade intervjufrågor

Att genomföra en kompetensbaserad intervju går ut på att med hjälp av frågor försöka ta reda på om kandidaten besitter de kompetenser ni eftersöker. Alla intervjufrågorna är därför helt fokuserade på något som är direkt kopplat till en av de efterfrågade kompetenserna. Här finns inget utrymme för intervjufrågor i stil med ”vilket djur skulle du vilja vara?” eller ”nämn alla dina svaga sidor”.

Det kan vara lite svårt att i praktiken veta vad för typ av frågor som är lämpliga att ställa. Därför tittar vi närmare på upplägget för just kompetensbaserade intervjufrågor.

Läs mer

Ämnen: HR, kompetensbaserad rekrytering, urvalsmetoder

Att skapa en kravspecifikation för rekrytering

Dags att tillsätta en ny roll! Oavsett om det rör sig om att ersätta en tidigare medarbetare eller hitta en kollega till en helt ny tjänst är det viktigt att lägga tid och energi på grundarbetet och ta fram en kravprofil. Profilen, alltså kravspecifikationen, blir ett viktigt underlag genom rekryteringens gång att gå tillbaka till och stämma av med för att i slutändan hitta rätt person för jobbet. I denna artikel har vi punktat upp vad du behöver tänka på för att skapa en bra kravspecifikation.

Läs mer

Ämnen: HR, kompetensbaserad rekrytering

Videointervjuer ersätter CV

I en väl utformad rekryteringsprocess fyller varje steg en funktion för att successivt filtrera kandidater tills den bästa kandidaten står kvar på slutet. Med kravprofilen som stöd har CV länge använts som det optimala verktyget för att se vem som passar eller inte passar för en tjänst. Men, det finns god anledning till att tänka bort CV:t ur processen och istället blicka mot alternativa verktyg som till exempel videointervjuer.

Läs mer

Ämnen: HR, Videointervju, kompetensbaserad rekrytering

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla