<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Recruitment Operations är mer än ett buzzword – så fungerar det

Ett allt vanligare ord inom rekryteringssammanhang är Recruitment Operations, eller RecOps, som det också kallas. Enkelt förklarat handlar det om att effektivisera rekryteringsprocessen med en kombination av strategi, teknologi och data. Nu tar vi en närmare titt på hur detta kan optimera arbetet med rekrytering. 


Läs mer

Ämnen: ReachMee, rekryteringsprocess, Recruitment Operations

Varför ska man rekrytera utan CV och hur gör man?

Att rekrytera CV-löst har länge varit på tapeten och det som många trodde bara var en fluga har visat sig vara en framgångsrik rekryteringsmetod som fler och fler använder sig av idag. Vad är då fördelarna med CV-lös rekrytering? Och hur går det till? Styrkan ligger inte i att enbart skrota CV:t, utan mycket handlar om vilka metoder man ersätter det med. 

Läs mer

Ämnen: ReachMee, Tester, Fördomsfri rekrytering, rekryteringsverktyg, CV-lös rekrytering

Våra populäraste artiklar & filmer 2019

2019 var ett spännande år för oss på ReachMee och under året som gått har vi publicerat innehåll om allt ifrån utmaningar för Customer Success Managers till hur man skapar modern onboarding. Dessutom har vi satsat mer än någonsin på rörligt material. Nu är det dags att blicka tillbaka på året och se vilka som var de mest lästa artiklarna på bloggen samt de mest uppskattade filmerna på vår LinkedIn-sida.

Läs mer

Ämnen: ReachMee, rekryteringsprocess, rekryteringssystem

En tillbakablick på ReachMee-dagen 2019

Den 16e oktober i år arrangerade vi ReachMee-dagen 2019 på Näringslivets Hus i Stockholm! En dag där våra kunders rekryteringsarbete ligger i fokus. Det blev en fullspäckad dag där nya erfarenheter utbyttes, spännande föreläsningar stod i centrum och våra kunder fick möjlighet att mingla med andra i branschen. I denna artikel får ni en summering av de ämnen som diskuterades samt se en videosnutt från dagen.

Läs mer

Ämnen: ReachMee, reachmeedagen

De populäraste artiklarna från 2018

2018 var ett händelserikt år för oss på ReachMee och under 2018 har vi publicerat material om allt från GDPR till rekrytering. Idag ser vi tillbaka på året som gått och går igenom de mest lästa artiklarna på vår blogg under 2018.

Läs mer

Ämnen: ReachMee, rekryteringsprocess, rekryteringssystem

Vad tycker en rekryterande chef om ReachMee?

Vi pratar mycket om hur det är för dig som rekryterar att använda ReachMee, men minst lika viktigt för oss är det såklart att det är enkelt och smidigt att använda för rekryterande chefer. Så här tycker en rekryterande chef som använder ReachMee om systemet!

Läs mer

Ämnen: ReachMee, Rekryterande chefer

Så här löser kommunerna sina sommarrekryteringar på bästa sätt

 Ju närmare sommaren vi kommer, desto närmare kommer också en av årets största utmaningar för landets kommuner – nämligen att rekrytera till sommarjobben. Att rekrytera inför sommaren är ett omfattande arbete som kräver hantering av stora kandidatvolymer. Detta ställer stora krav på kommunernas rekryteringsprocesser.

Läs mer

Ämnen: ReachMee, Automatisering, kommun

Kommunala jobb kräver smartare rekryteringar

Välfärden står inför en stor kompetensutmaning. Idag arbetar över en miljon människor inom den svenska välfärden, men det är inte tillräckligt. I takt med att antalet barn och äldre ökar betydligt mer än de i arbetsför ålder, fortsätter behovet av arbetskraft också att öka. Detta ställer höga krav på förändrade rekryteringsmetoder. Smartare tekniska lösningar är ett viktigt steg på vägen.

Läs mer

Ämnen: ReachMee, Automatisering, kommun

Fem snabba med Jessica Hovander – Samarbete som framgångsfaktor

Under ett tidigare lunchevent på kontoret fick vi nöjet att träffa Jessica Hovander, rekryterare och HR-specialist på Swedol. Hennes skarpa insikter och bra tips om struktur och processer för att skapa en fungerande rekryteringsmiljö gjorde oss nyfikna på att höra mer. Mitt upp i en intensiv arbetsvecka tog hon en paus för att reflektera över våra frågor och hörde inom kort av sig med sina svar på våra fem snabba...

Läs mer

Ämnen: ReachMee, HR

Fem snabba med Nils Hallén – Bättre rekrytering med erfarenhet och forskning i bagaget

Du har kanske sett hans namn dyka upp tidigare i ditt flöde på LinkedIn? Nils Hallén bidrar flitigt till diskussion och debatt om rekrytering genom inlägg, böcker och utbildning, och är en av initiativtagarna bakom nätverksträff för rekryteringsnördar. Vi har haft turen att springa på honom vid ett par event och senast kunde låna honom en kort stund för att få svar på fem snabba frågor...

Läs mer

Ämnen: ReachMee, HR

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla