<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekryterande chefer som bara träffar kvalificerade kandidater – är det möjligt?

Hur ser er rekryteringsprocess ut idag? Hur inblandad är den rekryterande chefen? Hos många företag är det den rekryterande chefen som tar allt från första intervjun till beslut om anställning eller inte. Men ofta har också den rekryterande chefen ont om tid, och kompetensen inom rekrytering kan variera kraftigt. Vill du undvika felrekryteringar, skapa en rekryteringsprocess anpassad till chefens vardag och få en rekryteringsprocess med nöjdare kandidater kanske det är dags att tänka annorlunda – och endast låta den rekryterande chefen träffa kvalificerade kandidater!

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, HR, Rekryterande chefer

Optimera kommunikationen med rekryterande chef och hitta rätt person snabbare

Som rekryterare arbetar du ofta tätt ihop med rekryterande chefer; vissa har mycket erfarenhet av rekrytering medan andra inte har någon alls. De allra flesta har dåligt med tid och många behöver en del vägledningen för att säkerställa att rätt kandidat anställs. Oavsett erfarenheter och arbetsmetoder är kommunikationen och samspelet mellan dig som rekryterare och den rekryterande chefen avgörande för att det ska bli en lyckad rekrytering. Här är fem vanliga utmaningar du som rekryterare kan stöta på i detta samspel och tips på hur du kan vända dem till fördel, inte bara för dig och chefen utan också för hela verksamheten.

Läs mer

Ämnen: Rekryterande chefer, Kommunikation med chefer

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar