<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fem fällor att undvika i samarbetet med rekryterande chefer

Det viktiga samarbetet med den rekryterande chefen i rekryteringsprocessen är inte alltid helt lätt och när det går snett kan det få konsekvenser i form av dålig kandidatupplevelse, att ni tappar kandidater eller att ni gör kostsamma felrekrytering. Samarbete och kommunikation är a och o när det kommer till att få det här samspelet att lyckas. Men det finns också en hel del fällor att falla i – här hjälper vi dig att undvika fem av dem.

Läs mer

Ämnen: Rekryterande chefer, Kandidatopplevelse, rekryteringsprocess

Svårrekryterad roll? Så guidar du chefen till att bli mer marknadsförande

När det kommer till svårrekryterade roller är det inte bara en utmaning att hitta rätt personer – rätt personer är också hårt uppvaktade vilket gör att kandidater kan hoppa av rekryteringsprocessen när som helst. När det kommer till svårrekryterade roller pratar man mycket om sourcing, men en stor del av att hitta och attrahera svårrekryterade roller ligger också på den rekryterande chefen. Den närmsta chefen har en otroligt stor påverkan till hur vi trivs på jobbet och när möjligheterna för kandidaten är många kan chefen därför bli det som avgör.  Här kommer tips på hur du kan hjälpa den rekryterande chefen att bli mer marknadsförande under hela processen. Självklart är det också relevanta tips för roller som inte är svårrekryterade också.

Läs mer

Ämnen: Rekryterande chefer, svårrekryterad roll

Vilken typ av rekryterande chef jobbar du med? Här är resultatet från vår undersökning om rekryterande chefer

Vi ville ta reda på vad rekryterande chefer egentligen tycker om rekrytering och rekryteringsprocessen för att få bättre förståelse för hur de arbetar och tänker. För att göra det djupintervjuade vi 12 chefer från olika branscher och med olika typer av rekrytering och skickade därefter en enkät till 170 rekryterande chefer som fick svara på olika frågor kring rekrytering och relationen till HR. Här presenterar vi och går igenom resultatet.

Läs mer

Ämnen: Rekryterande chefer, rekryteringsprocess

Vad tycker en rekryterande chef om ReachMee?

Vi pratar mycket om hur det är för dig som rekryterar att använda ReachMee, men minst lika viktigt för oss är det såklart att det är enkelt och smidigt att använda för rekryterande chefer. Så här tycker en rekryterande chef som använder ReachMee om systemet!

Läs mer

Ämnen: ReachMee, Rekryterande chefer

Rekryterande chefer som bara träffar kvalificerade kandidater – är det möjligt?

Hur ser er rekryteringsprocess ut idag? Hur inblandad är den rekryterande chefen? Hos många företag är det den rekryterande chefen som tar allt från första intervjun till beslut om anställning eller inte. Men ofta har också den rekryterande chefen ont om tid, och kompetensen inom rekrytering kan variera kraftigt. Vill du undvika felrekryteringar, skapa en rekryteringsprocess anpassad till chefens vardag och få en rekryteringsprocess med nöjdare kandidater kanske det är dags att tänka annorlunda – och endast låta den rekryterande chefen träffa kvalificerade kandidater!

Läs mer

Ämnen: Rekryterande chefer, HR

Optimera kommunikationen med rekryterande chef och hitta rätt person snabbare

Som rekryterare arbetar du ofta tätt ihop med rekryterande chefer; vissa har mycket erfarenhet av rekrytering medan andra inte har någon alls. De allra flesta har dåligt med tid och många behöver en del vägledningen för att säkerställa att rätt kandidat anställs. Oavsett erfarenheter och arbetsmetoder är kommunikationen och samspelet mellan dig som rekryterare och den rekryterande chefen avgörande för att det ska bli en lyckad rekrytering. Här är fem vanliga utmaningar du som rekryterare kan stöta på i detta samspel och tips på hur du kan vända dem till fördel, inte bara för dig och chefen utan också för hela verksamheten.

Läs mer

Ämnen: Rekryterande chefer, Kommunikation med chefer

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla