<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Så här löser kommunerna sina sommarrekryteringar på bästa sätt

 Ju närmare sommaren vi kommer, desto närmare kommer också en av årets största utmaningar för landets kommuner – nämligen att rekrytera till sommarjobben. Att rekrytera inför sommaren är ett omfattande arbete som kräver hantering av stora kandidatvolymer. Detta ställer stora krav på kommunernas rekryteringsprocesser.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, ReachMee, Automatisering, kommun

Kommunala jobb kräver smartare rekryteringar

Välfärden står inför en stor kompetensutmaning. Idag arbetar över en miljon människor inom den svenska välfärden, men det är inte tillräckligt. I takt med att antalet barn och äldre ökar betydligt mer än de i arbetsför ålder, fortsätter behovet av arbetskraft också att öka. Detta ställer höga krav på förändrade rekryteringsmetoder. Smartare tekniska lösningar är ett viktigt steg på vägen.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, ReachMee, Automatisering, kommun

Rekryterande chefer som bara träffar kvalificerade kandidater – är det möjligt?

Hur ser er rekryteringsprocess ut idag? Hur inblandad är den rekryterande chefen? Hos många företag är det den rekryterande chefen som tar allt från första intervjun till beslut om anställning eller inte. Men ofta har också den rekryterande chefen ont om tid, och kompetensen inom rekrytering kan variera kraftigt. Vill du undvika felrekryteringar, skapa en rekryteringsprocess anpassad till chefens vardag och få en rekryteringsprocess med nöjdare kandidater kanske det är dags att tänka annorlunda – och endast låta den rekryterande chefen träffa kvalificerade kandidater!

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, HR, Rekryterande chefer

Ovanliga förmåner - hur fångar man kandidatens intresse?

Just nu är det helt klart kandidaternas arbetsmarknad och det räcker inte längre med friskvårdsbidrag och fruktkorg för att imponera. När saker som den senaste iPhonen och årliga teambuildningresor knappt fångar någons intresse, hur gör man då för att sticka ut?

Läs mer

Ämnen: förmåner, Rekrytering

Rekryteringsprocess efter intervju blir effektivare med tydlig ansvarsfördelning

Intervjuerna är genomförda, referenserna tagna och kandidaterna meddelade, nu återstår övergången från er rekryteringsprocess efter intervjuer till onboarding. Har du funderat på hur digital er organisation egentligen är när det kommer till er rekryteringsprocess?

Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, ansvarsfördelning, Rekrytering

Hur hämtar vi hem rekryteringen?

 
Läs mer

Ämnen: paneldiskussion, Rekrytering

Attrahera rätt kandidater genom inbound recruitment

 

Vi börjar med den mindre roliga faktan: ungefär hälften av alla rekryteringar som görs är misslyckade, och en felrekrytering kan kosta mycket, både i timmar och kronor. Mer glädjande är det å andra sidan att många nya idéer om hur rekryteringen kan förbättras håller på att växa fram. En het trend just nu är inbound recruitment, där målet är att locka kandidater att komma till dig, snarare än att du ska jaga dem. Hur du gör? Kelly Chau, konsult på Rekryteringsbyrån Wise Professionals, förklarar att det handlar om att attrahera kandidater genom att synas på rätt ställen och med rätt innehåll, såväl digitalt som IRL. På så sätt bygger du rätt förväntningar från början och kandidater kan skapa sig ett gott helhetsintryck av dig och din organisation.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, Rekryteringslösning, inbound recruiting

Referral recruiting – nyckeln till snabb och träffsäker rekrytering?

Chefer och ledare i all ära, men alla vet att de som gör arbetsplatsen till vad den är, det är medarbetarna. Det är utgångspunkten för referral recruiting. Genom att tipsa om passande kandidater för aktuella tjänster får medarbetarna själva vara med och bidra i rekryteringsprocessen. Tipsaren bakom en lyckad rekrytering får därefter en belöning, ibland i form av pengar, och ibland räcker det med hyllningar för att engagera medarbetarna i processen.

Läs mer

Ämnen: greatpeopleapp, Referral recruiting, Rekrytering

Så kan agil rekrytering ge en bättre kandidatupplevelse och effektivare rekryteringsprocess

De flesta företag och organisationer strävar efter att ge en så bra kandidatupplevelse som möjligt. I den här artikeln ger Elin Filipp, People & Culture Manager på ReachMee, en snabb överblick över hur ett agilt arbetssätt i rekryteringsprocessen inte bara är effektivt utan också kan ge en bra kandidatupplevelse som inte drar ut på tiden. Elin kommer också föreläsa om detta ämne på Get to work HR Meetup den 12.e september! 

Läs mer

Ämnen: Automatisering, Rekrytering

Så hanterar du många rekryteringsprocesser samtidigt

Det kan vara en utmaning att hantera många olika rekryteringsprocesser parallellt. Kanske håller du i allt själv, eller så samarbetar du och flera chefer internt och har tjänster ute som kräver olika typer av stöttning av dig. Oavsett är det inte ovanligt att man glömmer att avslå icke aktuella kandidater eller att processer drar ut på tiden. Därför ger vi dig här fyra tips som gör det enklare att hantera många rekryteringsprocesser parallellt. 

Läs mer

Ämnen: Automatisering, Rekrytering

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar