<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Talent Acquisition Vloggen - avsnitt 10 med Alexander Tonelli

Hur gör man för att komma igång med inbound recruitment? Content, persona, målgrupper och annonser – ja, det är mycket att sätta sig in i. Enligt Alexander Tonelli, Head of Talent Acquisition på IT-konsultbolaget Columbus, handlar det om att börja i rätt ände. Missa inte det här avsnittet!

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, inbound recruiting, Talent Acquisition Vloggen, alexander tonelli

E-postmallar för refusering - så tackar du nej till kandidater

Att ha ett genomtänkt sätt att refusera kandidater på är inte bara viktigt för verksamhetens employer brand utan även för den framtida kompetensförsörjning. I denna artikel listar ReachMees HR Manager Elin Filipp sina bästa tips och avslutningsvis ett par konkreta mailmallar.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, Elin Filipp, epostmallar, refusering

Talent Acquisition Vloggen - avsnitt 9 med Frida Mangen

Frida Mangen är HR-konsult på Ada Beat och brinner för agil HR. För att ny nästa nivå av att arbeta agilt så förespråkar hon tvärfunktionella team som tillsammans är ansvariga under rekryteringen. Undvik att det bara är chef och rekryterare som är involverade i processen, utan släpp även in medarbetare som i framtiden ska arbeta tillsammans med kandidaten. Missa inte det här avsnittet av Talent Acquisition Vloggen!

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, agil rekrytering, Talent Acquisition Vloggen, Frida Mangen

Talent Acquisition Vloggen - avsnitt 8 med Sofia Broberger

Hur gör rekryteringskonsulten Sofia Broberger för att nå hela 70 procent i svarsfrekvens? En del av svaret är att hon skippar förberedda mallar och istället försöker att personalisera, alltså individanpassa, varje mail. För att hitta rätt kandidater gör hon en ordentlig bakgrundskoll och väljer med omsorg personer att höra av sig till. 

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, sourcing, sofia broberger, Talent Acquisition Vloggen

Talent Acquisition Vloggen - avsnitt 7 med Elin Malmström

Elin Malmström, HR-analytiker på People Analytics, är tillbaka i Talent Acquisition Vloggen. Den här gången berättar hon om vad som är bra att tänka på när man ska komma igång med att mäta och analysera. Bland annat handlar det om att ha en tydlig utgångspunkt och ett tydligt mål. 

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, analys, Talent Acquisition Vloggen, elin malmström

Talent Acquisition Vloggen - avsnitt 3 med Sofia Broberger

Sofia Broberger är frilansande rekryteringskonsult som i dagsläget har uppdrag på TV4, där hon arbetar med att rekrytera primärt IT-profiler. I Talent Aquisition Vloggen berättar Sofia om hur hon lyckas med att nå otroliga 70 procent i svarsfrekvens – där tricket bland annat är att söka kandidater på rätt digitala platser. Missa inte det här avsnittet!

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, sourcing, sofia broberger, talent aquisition vloggen

Talent Acquisition Vloggen - avsnitt 2 med Elin Malmström

Det finns mycket man kan mäta inom rekrytering. Hur tar man tillvara på data på ett sätt som skapar värde för organisationen? Det pratar Elin Malmström, HR-analytiker på People Analytics, om i Talent Acquisition Vloggen. 

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, HR, digitalisering, analys

Fem snabba med Elin Filipp – HR Manager om rekryteringsutmaningar

Elin Filipp är vår alldeles egna HR Manager som älskar AI, botar och att prata sourcing. Vad gör egentligen en HR manager på ReachMee? Och vad tycker Elin är den viktigaste trenden inom rekrytering just nu? Det och lite mer svarar Elin på i vårt koncept ”fem snabba med…”.

 

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, HR, digitalisering

Tre steg till att bli mer inkluderande i din rekrytering

Det pratas mycket om kandidatupplevelse och vi jobbar hårt för att även kandidater som inte får jobbet ska vara nöjda med rekryteringsprocessen. Men det är lätt att glömma att stor del av kandidatupplevelsen faktiskt speglas i hur transparent er rekryteringsprocess är. Första steget till inkluderande rekrytering börjar med att alla potentiella kandidater har samma möjlighet att söka jobbet. Skippa krångliga steg, onödig information och fokusera på den information ni faktiskt behöver. Men hur bygger du en inkluderande rekryteringsprocess och vad är det bra att fokusera på? Nedan listar vi tre steg som hjälper er att bli mer inkluderande i er rekrytering.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, kompetensbaserad rekrytering, Fördomsfri rekrytering, rekryteringsprocess

Att rekrytera på potential – så kan fokus på soft skills ge er konkurrensfördelar i jakten på kandidater

Vad innebär det egentligen att rekrytera på potential och så kallade soft skills? Hur ska man tänka och vad kan ni vinna på det som organisation? Det och lite till reder vi ut i den här artikeln.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, soft skills

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla