<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Minimera din "time-to-hire" - men inte på bekostnad av resultatet

En utdragen rekryteringsprocess kan få kandidater att tröttna, rekryterande chefer lika så: för varje dag som går uteblir dessutom resultaten. Att rekrytera snabbt och minimera ”time-to-hire”, tid-till-anställning, är en nödvändighet men också en stor utmaning. Det kan finnas delar i rekryteringsprocessen som behöver elimineras och delar som kan automatiseras. Med en ökad efterfrågan och ett minskat utbud ökar också tid-till-anställning, men vad kan du göra och varför bör du göra det?

Läs mer

Ämnen: Rekryteringslösning, HR, effektivisering

Attrahera rätt kandidater genom inbound recruitment

 

Vi börjar med den mindre roliga faktan: ungefär hälften av alla rekryteringar som görs är misslyckade, och en felrekrytering kan kosta mycket, både i timmar och kronor. Mer glädjande är det å andra sidan att många nya idéer om hur rekryteringen kan förbättras håller på att växa fram. En het trend just nu är inbound recruitment, där målet är att locka kandidater att komma till dig, snarare än att du ska jaga dem. Hur du gör? Kelly Chau, konsult på Rekryteringsbyrån Wise Professionals, förklarar att det handlar om att attrahera kandidater genom att synas på rätt ställen och med rätt innehåll, såväl digitalt som IRL. På så sätt bygger du rätt förväntningar från början och kandidater kan skapa sig ett gott helhetsintryck av dig och din organisation.

Läs mer

Ämnen: Rekryteringslösning, inbound recruiting

Köpa rekryteringsverktyg – vad kostar det?

Har du hittat hit är du intresserad av att bättre förstå vad det kostar att köpa in ett rekryteringsverktyg. Här får du lära dig om hur prissättning fungerar, hur du jämför rekryteringslösningar och varför det är viktigt att kartlägga licenskostnaden för olika paket.

Läs mer

Ämnen: Rekryteringslösning, HR

Fyra saker att tänka på när du kollar på rekryteringssystem

Det finns otaliga rekryteringssystem på marknaden och när det kommer till att välja rätt verktyg kan det lätt kännas överväldigande. Här fokuserar vi på fyra områden att kolla upp när det kommer till leverantörer för att hitta rätt system för din organisation.

Läs mer

Ämnen: Rekryteringslösning, HR

Välj rätt verktyg för dina rekryteringsbehov

När det kommer till att jämföra rekryteringssystem är det lätt att stirra sig blind på prisjämförelser och paket. Men eftersom verksamheter ofta har helt olika förutsättningar och krav, att rekrytera för myndighet är inte samma som att rekrytera till en startup, är det viktigt att utvärdera verktyg baserat på de funktioner just ni behöver. Vilket verktyg passar just era rekryteringsbehov?

Läs mer

Ämnen: Rekryteringslösning, HR

Vad är ett e-rekryteringssystem? Kärt barn och många namn

E-rekryteringssystem, employer branding-verktyg, rekryteringsverktyg och HR-Suite… Kärt barn har onekligen många namn. I vissa fall handlar det om samma typ av systemstöd – där bara namnet skiljer – och i andra fall är det helt olika lösningar. För att du enklare ska veta vilken typ av lösning som kan passa just ditt behov ska vi försöka reda ut begreppen och förklara skillnaderna.

Läs mer

Ämnen: Rekryteringslösning, HR

Reachmee lanserar Attract – ett nytt verktyg för att skapa en unik karriärsida

En levande, personlig och snygg karriärsida är en förutsättning för att attrahera och rekrytera talanger. Därför lanserar Reachmee nu Attract – en fullständig lösning för att arbetsgivare enkelt ska kunna skapa och hantera sin karriärsida.

Läs mer

Ämnen: Produkt- och företagsnyheter, Rekryteringslösning, ReachMee, Employer Branding

Vad innebär inbound recruiting och varför är det intressant för dig som jobbar med rekrytering?

Recruting content, inbound recruting, employee content marketing, eller recruitment marketing. Kanske är några av de begrepp som du hört eller sett senaste tiden? Det är inte förvånande. Trendiga ord kommer och går inom alla branscher men just inbound recruiting verkar vara ett begrepp som har kommit för att stanna. Själva begreppet, och meningen av, inbound recruting kommer från marknadsföring och försäljning, där inbound länge har varit en etablerad term. Kort sagt innebär det att fokusera på kvalitet snarare än kvantitet, och att locka kandidater till sig snarare än att jaga dem.

Men helt nytt är det inte. Många som arbetar aktivt med att skapa relationer och med employer branding kommer att känna igen sig i mycket. Här reder vi ut begreppen och berättar mer om vad inbound recruting innebär. Dessutom ger vi dig några praktiska tips för att själv komma igång och arbeta med det!

Läs mer

Ämnen: Rekryteringslösning, HR, effektivisering

Bli ännu bättre på att rekrytera fördomsfritt

När fördomarna och magkänslan tar över är risken stor att missa bra kandidater, leta på fel ställen eller rekrytera ”sig själv”. När du läser ett CV som du, genom exempelvis likande bakgrund, känner igen dig i är det inte konstigt att du får en ”bra magkänsla”. Precis som du kan få en ”dålig magkänsla” när du intervjuar någon som du inte alls ”klickar med”. Men likvärdiga intressen eller en oförklarlig känsla av att inte ”gilla” någon har ingen evidensbaserad korrelation till personens framtida prestation. Låt oss en gång för alla lägga dessa rekryteringsmetoder på hyllan och istället titta på vad du kan göra för att bli ännu bättre på att rekrytera fördomsfritt!

Läs mer

Ämnen: Rekryteringslösning, HR

Attrahera kandidater: Sprid dina jobbannonser i rätt annonskanaler

För de flesta räcker det inte med ett starkt employer brand eller en intressant och välskriven jobbannons för att attrahera de rätt kandidaterna. Var du väljer att posta din jobbannons kan göra stor skillnad för hur många ansökningar du får. Genom att lägga lite tid på att hitta de bästa annonskanalerna för dina jobbannonser och den typ av tjänst som du ska utannonsera har du större chans att attrahera kandidater. Vi har samlat några smarta tips och listar de vanligaste annonskanalerna.

Läs mer

Ämnen: Rekryteringslösning, HR, annonskanaler

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla