<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Recruitment Operations är mer än ett buzzword – så fungerar det

Ett allt vanligare ord inom rekryteringssammanhang är Recruitment Operations, eller RecOps, som det också kallas. Enkelt förklarat handlar det om att effektivisera rekryteringsprocessen med en kombination av strategi, teknologi och data. Nu tar vi en närmare titt på hur detta kan optimera arbetet med rekrytering. 


Läs mer

Ämnen: ReachMee, rekryteringsprocess, Recruitment Operations

Talent Acquisition Vloggen - del 3 med Carl-Johan Hamilton

Carl-Johan Hamilton är grundare av av Ants - Tech Recruiters som arbetar med tech-rekrytering och svårrekryterade roller. Hur går man egentligen till väga om man har svårt att tillsätta lediga platser? Det ger han sina absolut bästa tips på i den här sprudlande episoden av Talent Acquisition Vloggen

Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, Talent Acquisition Vloggen, Carl-Johan Hamilton, tech recruitment

Hur preboarding fungerar och varför det är viktigt

Att engagera en nyanställd från och med att kontraktet är underskrivet fram till den första jobbdagen blir allt viktigare – och det är precis vad preboarding handlar om. Det är ofta en känslig fas där det finns flera viktiga aspekter att ta hänsyn till. 


Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, onboarding, preboarding

Talent Acquisition Vloggen - del 2 med Carin Ewald

Dags för ett nytt avsnitt! Carin Ewald är rekryteringskonsult på Recommended by och expert på recruitment operations som handlar om att rekrytera på ett strategiskt genomtänkt sätt. Alla rekryterare som strävar efter att processerna ska bli mer effektivare, billigare eller ha högre kvalitet har något att hämta från det här avsnittet.

Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, Talent Acquisition Vloggen, Carin Ewald, Recruitment Operations

Talent Acquisition Vloggen - del 1 med Marcus Lundqvist

Nu drar andra säsongen av Talent Acquisition Vloggen igång. Marcus Lundqvist är enhetschef på Attrahera och Rekrytera på Solna stad och hösten 2019  blev han utsedd till Årets Rekryterare på ReachMee-dagen. Marcus förespråkar CV-lös rekrytering och i det här avsnittet förklarar han vad det innebär i praktiken och vilka fördelar det har.

Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, Talent Acquisition Vloggen, Marcus Lundqvist, CV-lös rekrytering

6 tips för hur ni behåller kandidaten i rekryteringsprocessen

Felaktiga förväntningar på den nya arbetsplatsen och rollen, nya plötsliga jobberbjudanden eller en skavande känsla under intervjutillfället. Det finns mycket som kan leda till att man förlorar en lovande kandidat under rekryteringsprocessen. Här ger vi några tips för hur du som rekryterare kan undvika detta.  


Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, rekryteringsverktyg, kandidatupplevelse

En rekryterares sju främsta egenskaper

Livet som rekryterare är både givande och spännande, ibland stressigt och ofta utmanande. Så vilka personliga egenskaper är det ett plus att besitta för att ha större chans att klara av de många utmaningarna man möter som rekryterare? I denna artikel försöker vi att reda ut det. 

Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, soft skills, rekryteringsutmaningar

Våra populäraste artiklar & filmer 2019

2019 var ett spännande år för oss på ReachMee och under året som gått har vi publicerat innehåll om allt ifrån utmaningar för Customer Success Managers till hur man skapar modern onboarding. Dessutom har vi satsat mer än någonsin på rörligt material. Nu är det dags att blicka tillbaka på året och se vilka som var de mest lästa artiklarna på bloggen samt de mest uppskattade filmerna på vår LinkedIn-sida.

Läs mer

Ämnen: ReachMee, rekryteringsprocess, rekryteringssystem

Därför spelar ett autentiskt employer brand en viktigare roll än någonsin

Allt fler organisationer inser värdet av att bygga ett genuint och trovärdigt arbetsgivarvarumärke. Dagens jobbsökare bryr sig generellt mindre om de rent materialistiska attributen kopplade till en ny arbetsplats och mer om vilka värderingar företag står för och vad de gör för skillnad i samhället. I en tid när kunder och kandidater inte sällan är samma målgrupp är det viktigt att ha ett autentiskt och självlysande varumärke.

Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, Arbetsgivarvarumärke, employer brand

Förberedelser inför julen – och årets mest ansökningstäta dag

Jul & nyår står för dörren och de flesta (om inte alla) jobbar nu hårt för att bli färdiga för året, för att kunna gå på ledighet med gott samvete och rensat skrivbord. För dig som är verksam inom rekrytering, kompetensförsörjning och Talent Acquisition innebär dock ledigheten inte bara lugn och ro, utan även ett par möjligheter för den som är proaktiv. Glöm inte att årets mest ansökningstäta dag infaller första arbetsdagen på det nya året. Så här kommer fem råd för den som vill lägga lite extra krut på att komma tillbaka till goda förutsättningar. 

Läs mer

Ämnen: sociala medier, rekryteringsprocess, Ansökningsupplevelse, julen

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla