<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

7 steg till en bättre kandidatupplevelse

En av de stora och fortfarande aktuella utmaningarna inom rekrytering är att ge sökande kandidater en positiv kandidatupplevelse, för kampen om kandidaterna kvarstår även 2019. 

Läs mer

Ämnen: kandidatupplevelse, rekryteringsprocess

De populäraste artiklarna från 2018

2018 var ett händelserikt år för oss på ReachMee och under 2018 har vi publicerat material om allt från GDPR till rekrytering. Idag ser vi tillbaka på året som gått och går igenom de mest lästa artiklarna på vår blogg under 2018.

Läs mer

Ämnen: ReachMee, rekryteringsprocess, rekryteringssystem

Att våga välja nytt rekryteringssystem kan göra hela skillnaden

Att ändra på gamla mönster och vanor är lättare sagt än gjort, men ofta nödvändigt för att fortsätta utvecklas och bli bättre – inte minst när det kommer till rekrytering. Rekryteringsprocesser idag är många gånger förvånansvärt analoga och ineffektiva, och har ofta stor förbättringspotential. Här berättar vi hur valet av system kan göra hela skillnaden!

Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, rekryteringssystem, ahlsell

Vilken typ av rekryterande chef jobbar du med? Här är resultatet från vår undersökning om rekryterande chefer

Vi ville ta reda på vad rekryterande chefer egentligen tycker om rekrytering och rekryteringsprocessen för att få bättre förståelse för hur de arbetar och tänker. För att göra det djupintervjuade vi 12 chefer från olika branscher och med olika typer av rekrytering och skickade därefter en enkät till 170 rekryterande chefer som fick svara på olika frågor kring rekrytering och relationen till HR. Här presenterar vi och går igenom resultatet.

Läs mer

Ämnen: Rekryterande chefer, rekryteringsprocess

Fem punkter för dig som rekryterar att pricka av innan jobbsökarsäsongen drar igång

I början på året är arbetsmarknaden fylld med aktiva jobbsökanden, och första måndagen i januari är faktiskt dagen med högst tryck på arbetsmarknaden under hela året. Därför bör du prioritera att publicera anställningsannonser nu som du vet ska publiceras inom en snar framtid. I den här artikeln går vi igenom fem punkter som du kan checka av innan du publicerar en ny annons. Gå igenom och se om du har inkluderat alla delar, eller är det kanske dags att uppdatera era gamla rekryteringsrutiner?

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, rekryteringsprocess, kandidater

Hämta hem rekryteringen – är det värt det?

Om man tidigare har lagt ut företagets rekrytering på externa konsulter kan det verka krångligt och tidskrävande att hämta hem processerna igen. Ett hyfsat enkelt business case kan snabbt visa på de ekonomiska fördelarna med att sköta rekryteringarna internt. Dessutom är det ett smart drag i employer branding syfte.

Läs mer

Ämnen: kpi-er för rekrytering, rekryteringsprocess

Rekryteringsprocess efter intervju blir effektivare med tydlig ansvarsfördelning

Intervjuerna är genomförda, referenserna tagna och kandidaterna meddelade, nu återstår övergången från er rekryteringsprocess efter intervjuer till onboarding. Har du funderat på hur digital er organisation egentligen är när det kommer till er rekryteringsprocess?

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, rekryteringsprocess, ansvarsfördelning

5 fallgropar att undvika under en arbetsintervju

Har du någon gång anställt någon utan att genomföra en intervju? Det har aldrig vi på ReachMee. Trots att forskning gång på gång visat att anställningsintervjun inte är en säker metod för att förutspå en persons framtida arbetsprestation. Oavsett om man rekryterar mycket eller lite är det viktigt att ha koll på de klassiska intervjufällorna. Idag tar vi upp fem av de mest klassiska misstagen många gör under en arbetsintervju.

Läs mer

Ämnen: arbetsintervju, Jobbintervju, rekryteringsprocess

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar