<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Våra populäraste artiklar & filmer 2019

2019 var ett spännande år för oss på ReachMee och under året som gått har vi publicerat innehåll om allt ifrån utmaningar för Customer Success Managers till hur man skapar modern onboarding. Dessutom har vi satsat mer än någonsin på rörligt material. Nu är det dags att blicka tillbaka på året och se vilka som var de mest lästa artiklarna på bloggen samt de mest uppskattade filmerna på vår LinkedIn-sida.

Läs mer

Ämnen: ReachMee, rekryteringsprocess, rekryteringssystem

Därför bör du fokusera på internrekrytering

Kommer ni ihåg att publicera anställningsannonserna på intranätet eller i en intern kanal där era anställda ser den? Det finns flera orsaker till att detta är bra att göra, delvis för att sprida information internt för potentiell internrekrytering men också för möjligheterna till extern delning av annonsen med hjälp av era medarbetare. Personer som funderar på att byta jobb är många gånger villiga att gå ner i lön i utbyte mot karriärmöjligheter och spännande arbetsuppgifter. Har du råd att förlora en duktig anställd för att det inte finns tydliga karriär- och utvecklingsmöjligheter internt?

Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, rekryteringssystem

Tre kandidatmålgrupper du bör fokusera på för att öka sannolikheten att hitta rätt kandidat

Vilka kanaler använder du när du letar efter kandidater? Vi ser en tydlig ökning i användandet av sociala medier och programmatiska annonser vid spridning av ansökningsannonser utöver de mer traditionella kanalerna såsom arbetsförmedlingen och Monster.se. En kombination av de gamla kanalerna med de nya kommer öka sannolikheten att nå ut till både aktiva och passiva kandidater. I den här artikeln går vi igenom tre kandidatmålgrupper som ofta underprioriteras: interna kandidater, kandidater via nätverk och alumni.

Läs mer

Ämnen: rekryteringssystem, referral recruitment

De populäraste artiklarna från 2018

2018 var ett händelserikt år för oss på ReachMee och under 2018 har vi publicerat material om allt från GDPR till rekrytering. Idag ser vi tillbaka på året som gått och går igenom de mest lästa artiklarna på vår blogg under 2018.

Läs mer

Ämnen: ReachMee, rekryteringsprocess, rekryteringssystem

Att våga välja nytt rekryteringssystem kan göra hela skillnaden

Att ändra på gamla mönster och vanor är lättare sagt än gjort, men ofta nödvändigt för att fortsätta utvecklas och bli bättre – inte minst när det kommer till rekrytering. Rekryteringsprocesser idag är många gånger förvånansvärt analoga och ineffektiva, och har ofta stor förbättringspotential. Här berättar vi hur valet av system kan göra hela skillnaden!

Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, rekryteringssystem, ahlsell

Robotrekrytering eller helt enkelt automatisering av rekryteringsprocessen?

Det finns många delar i rekryteringen som är tidskrävande och repetitiva, men som måste göras. Ofta handlar det om administrativt och rutinmässigt jobb, som när många kandidater ska kategoriseras och auto-svaras. Visst vore det en dröm att ha en robot som hjälper till med delar av rekryteringsjobbet när du inte hinner? Drömmen har blivit verklighet – möjligheten att automatisera rekryteringsprocessen är här för att stanna!

Läs mer

Ämnen: Automatisering, rekryteringssystem

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla