<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Potential vs. startklar?

En dimension som många gånger missas i förarbetet vid rekrytering är att diskutera när den nya medarbetaren förväntas vara produktiv, i meningen börja leverera efterfrågade resultat. Du kanske inte håller med utan tänker att det är självklart: Redan igår eller åtminstone så fort som möjligt! Det finns dock lite mer i frågan att ta ställning till. 

Läs mer

Ämnen: sociala medier

5 tips för att rekrytera mobilanpassat

Allt fler människor söker jobb via mobilen. Som rekryterare räcker det inte längre att ha en mobilanpassad karriärsida utan man behöver utveckla arbetet på flera viktiga områden för att på bäst möjliga sätt attrahera en mobilanvändande omvärld.

Läs mer

Ämnen: sociala medier, karriärsida, rekryteringsprocess, mobilanpassat

Employer branding - fem enkla verktyg som hjälper dig att skapa visuellt material till sociala medier

Del 5. Följ med oss i vår bloggserie om hur du med hjälp av sociala medier kan stärka ert employer brand. I del 5 kommer vi dela med oss av fem riktigt smarta och enkla verktyg som är bra (och gratis!) när du vill skapa visuellt material till sociala medier. Employer branding på sociala medier är väldigt mycket mer än text och vi hoppas att de ska vara till nytta för dig! 

Läs mer

Ämnen: sociala medier, annonskanaler

Kom igång med Snapchat och stärk ert employer brand

Del 4. Följ med oss i vår bloggserie om hur du med hjälp av sociala medier kan stärka ert employer brand. I del 4 kommer vi berätta mer om Snapchat, idag lika självklar som Facebook men för många fortfarande obeträdd mark.  Vi ger dig grunderna du behöver för att förstå och komma igång med Snapchat.

Läs mer

Ämnen: sociala medier, annonskanaler

Tweeta er till ett starkare employer brand

Del 3. Följ med oss i vår bloggserie om hur du med hjälp av sociala medier kan stärka ert employer brand. I den här delen är det Twitter som står i centrum. Här kommer du få tips om hur du med hjälp av smarta tweets och några få ord kan bygga ett ännu starkare employer brand och fånga drömkandidatens intresse!

Läs mer

Ämnen: sociala medier, annonskanaler

Få ut mer av er employer branding på Instagram

Del 1. Följ med oss i vår bloggserie om hur du med hjälp av sociala medier kan stärka ert employer brand. Först ut i serien är Instagram ­– ett socialt medium som tack vare sin utformning har blivit mycket populärt bland företag som vill bygga employer brand genom mer personlig kommunikation. Vi ger våra bästa tips och råd, både för dig som är helt ny men också för dig som vill bli ännu bättre!

Läs mer

Ämnen: sociala medier, annonskanaler

LinkedIn – en guldgruva för rekryterare och en allt mäktigare annonskanal

LinkedIn har kommit att bli något av en guldgruva för rekryterare. Det finns en rad olika tillvägagångssätt för att nå både passiva och aktiva kandidater. Precis som med alla nätverk finns det stor potential att effektivt nå ut till väldigt många personer, också utanför det egna nätverket. Men hur ska man gå tillväga och vilka olika möjligheter finns det för att sprida sina jobbannonser med hjälp av LinkedIn?

Läs mer

Ämnen: sociala medier, annonskanaler

 5 vanliga myter om rekrytering

Myter om rekrytering, och då framför allt i själva rekryteringsprocessen, är inget nytt. Inom alla områden florerar det myter som i de flesta fall är föråldrade tankesätt och i värsta fall rent av skadliga. Här kommer 5 av de vanligaste rekryteringsmyterna vi har stött på – och förhoppningsvis kan slå hål på.

Läs mer

Ämnen: sociala medier

Skriv bättre jobbsannonser med hjälp av SEO

Tack vare Google och andra sökmotorer är det idag enkelt att snabbt hitta det du behöver oavsett om det är ett nytt jobb eller en snickare. När du gör en sökning med hjälp av ett visst sökord eller sökordsfras matchar sökmotorerna dessa mot webbsidor. De webbsidor som bäst stämmer överens med ditt ”sök” visas sedan i fallande ordning. Inte allt för sällan visar någon av de tre första webbsidorna i sökresultatet precis det du behöver. Men hur vet egentligen sökmotorerna vilka sidor som är bra och vad har sökmotorer med rekrytering att göra?

Läs mer

Ämnen: sociala medier

Bättre kompetensförsörjning och starkare arbetsgivarvarumärke – Vallentuna kommun är bäst i Sverige

För ett år sedan, och med en vision om att ta tillbaka rekryteringen in-house, anställde Vallentuna kommun Linus Holmgren som då hade flera års erfarenhet av att arbeta med rekrytering och bemanning inom den privata sektorn. Efter det har mycket hänt och i maj mottog de pris av LinkedIn som Sveriges bästa kommun på strategisk kompetensförsörjning. Men hur gjorde Linus och hans kollegor för att lyckas vända kommunen från ett läge där de hade svårt att attrahera talanger till att bli bäst i Sverige?

Läs mer

Ämnen: sociala medier, Työnantajamielikuva

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla