<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Rekrytering för olika roller – del 3: Så attraherar man praktikanter

Hur hittar verksamheter praktikanter på bästa sätt? Enligt Pontus Lindgren på Talentech, som varit både praktikant och handledare, är det viktigt att förstå ansvaret som kommer med att använda sig av praktikanter, att sätta rätt förväntningar och att scouta efter talang och drivkraft istället för kompetens. Läs mer i det här blogginlägget! 


Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, soft skills, praktikanter

Rekrytering för olika roller – del 2: Nyckeln till chefsrekryteringen

Att anställa en ny chef till verksamheten är utmanande på flera sätt. Bland annat kan en felrekrytering blir extra kostsam både finansiellt och för kulturen på bolaget. Det är därför viktigt att verkligen veta vad man söker efter i en ny ledare. Här ger vi tips på vad som är bra att tänka på när det är dags för er nästa chefsrekrytering.


Läs mer

Ämnen: search och sourcing, rekryteringsprocess, soft skills, chefsrekrytering

5 trender inom rekrytering just nu

2020 har varit ett omvälvande år på många sätt och givetvis har förändringar skett även inom rekrytering. Vissa populära områden inom rekryteringsvärlden just känner vi igen redan från innan pandemin, medan andra har tilltagit i popularitet under senaste tiden. Så, vilka trender är starkast just nu och hur kan de förbättra er rekrytering.


Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, soft skills, authentic employer brand, rekryteringstrender

6 kvalitéer rekryterare söker efter hos kandidater 2020

Arbetsmarknaden är under ständig förändring. Idag söker verksamheter ofta efter nya medarbetare som både har attraktiva soft skills samt har koll på den senaste tekniken. Här listar de förmågor som många rekryterare letar efter just nu. 


Läs mer

Ämnen: kompetensbaserad rekrytering, soft skills, rekryteringsverktyg

En rekryterares sju främsta egenskaper

Livet som rekryterare är både givande och spännande, ibland stressigt och ofta utmanande. Så vilka personliga egenskaper är det ett plus att besitta för att ha större chans att klara av de många utmaningarna man möter som rekryterare? I denna artikel försöker vi att reda ut det. 

Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, soft skills, rekryteringsutmaningar

Att rekrytera på potential – så kan fokus på soft skills ge er konkurrensfördelar i jakten på kandidater

Vad innebär det egentligen att rekrytera på potential och så kallade soft skills? Hur ska man tänka och vad kan ni vinna på det som organisation? Det och lite till reder vi ut i den här artikeln.

Läs mer

Ämnen: soft skills

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla