<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

3 sätt att förbättra intervjuprocessen och vinna kandidater

Genom att fråga tusentals personer som nyligen bytt jobb har LinkedIn kommit med nya insikter om vad kandidater vill veta under en rekrytering. Vi belyser tre viktiga områden att tänka på under intervjuprocessen som förbättrar kandidatupplevelsen.  

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, Trender och insikter, HR, strategi

Varför använder vissa fortfarande kalkylark när de rekryterar?

Är du en av många som sköter dina rekryteringar med hjälp av kalkylark, Excel eller listor? Det är inte ovanligt att bolag i början av sin utveckling väljer något av dem som administrativt verktyg på grund av pris, användarvänlighet, statistik och samarbete. Låt oss ta en närmare titt på varför tron på kalkylarkens förträfflighet kan vara att göra sig själv en riktigt stor björntjänst.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, HR, strategi

Tips till dig som kämpar med en minimal rekryteringsbudget

Att få en ny medarbetare på plats är inte lika lätt som att vifta med ett trollspö och vips är allt löst. Det krävs tid, engagemang och budget. Tyvärr är det många rekryterare som fortfarande har det svårt att få en tillräckligt stor budget för att kunna få in nog många ansökningar och möjlighet att hitta rätt kandidater. För dig som rekryterar med minimal budget kommer här våra tips för att enklare tackla ditt nästa rekryteringsprojekt.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, HR, strategi

ROI för jobbannonsering

Kanalval för jobbannonsering innebär att välja mellan annonseringssajter, jobbportaler och annonseringsbyråer för att nå ut med information om att det finns en ledig tjänst att söka. Allt med förhoppningen att så många kvalificerade kandidater som möjligt söker in. Att mäta ROI är en bra hjälp för att välja rätt kanaler för era jobbannonser. 

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, HR, strategi

Skapa bra kandidatupplevelser med feedback efter intervju

Angående det här med att skapa positiva upplevelser för arbetssökande under en rekrytering är det dags att tala om intervjun. Vi har tidigare skrivit om hållpunkter för att refusera kandidater och samtidigt lämna kandidater men en bra känsla, där det efter en intervju är viktigt med muntlig återkoppling. Något som har långtgående positiva effekter är att i samma veva ge feedback till kandidaten.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, HR, strategi

Undvik att diskriminera! Tips för att jobba fördomsfritt när du rekryterar

Under hösten 2016 släppte Diskrimineringsombudsmannen en vägledande guide om att rekrytera utan att diskriminera. DO sammanfattar årtal med forskning och ger konkreta tips om hur man ska motverka diskriminering under rekryteringsprocessen. För att se till att dessa kloka lärdomar sprid ännu längre vill vi uppmärksamma ett par punkter och hur du kan tänka i dina rekryteringar för att jobba fördomsfritt. 

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, HR, strategi

Vad ska ingå i en anställningsintervju?

Anställningsintervjun är ofta första riktiga träffen med kandidaten. Träffen är inte menad att vara ett läxförhör där kandidaten blir överöst med frågor. Anställningsintervjun är ett möte. Så, för att maximera chanserna att intervjun blir givande för er båda är det bra att ha en genomtänkt struktur.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, HR, strategi

Snabbguide om att använda tester i rekryteringen

Personlighetstest, screeningstest och kunskapstest. Det finns en hel uppsjö olika typer av test som lätt gör en helt snurrig. Vi ger dig sex snabba tips om vad du bör känna till om tester för att börja orientera dig i djungeln.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, HR, strategi

Rekryteringsprocessens olika steg

En rekrytering består i stort av tre faser: arbetet innan en tjänst utlyses, urvalsprocessen och slutligen tillsättning och efterarbete. Nedan har vi satt ihop ett förslag till en mall för en rekryteringsprocess som inspiration för hur ett rekryteringsflöde kan se ut.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, HR, strategi

Glöm inte att kompetensinventera

Rekryteringsarbetet centrerar kring att hitta rätt kompetens. Med hjälp av kompetensinventering kan du se om det finns en gömd pärla att internrekrytera istället för att behöva leta externt. Låt oss ta en titt på hur du kan använda kompetenskartläggning för personalplanering, rekrytering och successionsplanering.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, HR, strategi

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla