<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Talent Acquisition Vloggen - avsnitt 1 med Marcus Lundqvist

Nu drar andra säsongen av Talent Acquisition Vloggen igång. Marcus Lundqvist är enhetschef på Attrahera och Rekrytera på Solna stad och hösten 2019  blev han utsedd till Årets Rekryterare på ReachMee-dagen. Marcus förespråkar CV-lös rekrytering och i det här avsnittet förklarar han vad det innebär i praktiken och vilka fördelar det har.

Läs mer

Ämnen: rekryteringsprocess, Talent Acquisition Vloggen, Marcus Lundqvist, CV-lös rekrytering

Talent Acquisition Vloggen - avsnitt 10 med Alexander Tonelli

Hur gör man för att komma igång med inbound recruitment? Content, persona, målgrupper och annonser – ja, det är mycket att sätta sig in i. Enligt Alexander Tonelli, Head of Talent Acquisition på IT-konsultbolaget Columbus, handlar det om att börja i rätt ände. Missa inte det här avsnittet!

Läs mer

Ämnen: inbound recruiting, Talent Acquisition Vloggen, alexander tonelli

Talent Acquisition Vloggen - avsnitt 9 med Frida Mangen

Frida Mangen är HR-konsult på Ada Beat och brinner för agil HR. För att ny nästa nivå av att arbeta agilt så förespråkar hon tvärfunktionella team som tillsammans är ansvariga under rekryteringen. Undvik att det bara är chef och rekryterare som är involverade i processen, utan släpp även in medarbetare som i framtiden ska arbeta tillsammans med kandidaten. Missa inte det här avsnittet av Talent Acquisition Vloggen!

Läs mer

Ämnen: agil rekrytering, Talent Acquisition Vloggen, Frida Mangen

Talent Acquisition Vloggen - avsnitt 8 med Sofia Broberger

Hur gör rekryteringskonsulten Sofia Broberger för att nå hela 70 procent i svarsfrekvens? En del av svaret är att hon skippar förberedda mallar och istället försöker att personalisera, alltså individanpassa, varje mail. För att hitta rätt kandidater gör hon en ordentlig bakgrundskoll och väljer med omsorg personer att höra av sig till. 

Läs mer

Ämnen: sourcing, sofia broberger, Talent Acquisition Vloggen

Talent Acquisition Vloggen - avsnitt 7 med Elin Malmström

Elin Malmström, HR-analytiker på People Analytics, är tillbaka i Talent Acquisition Vloggen. Den här gången berättar hon om vad som är bra att tänka på när man ska komma igång med att mäta och analysera. Bland annat handlar det om att ha en tydlig utgångspunkt och ett tydligt mål. 

Läs mer

Ämnen: analys, Talent Acquisition Vloggen, elin malmström

Talent Acquisition Vloggen - avsnitt 6 med Stina Printz

Stina Printz jobbar som attraktionskosult  Wise Professionals och hjälper kunder ta fram filmer inom olika områden, som t.ex. attraktion, employer branding och oftast inom HR. 

Läs mer

Ämnen: Talent Acquisition Vloggen, film, stina printz

Talent Acquisition Vloggen - avsnitt 4 med Frida Mangen

Agil rekrytering är ett ord som många slänger sig med. Frida Mangen, HR-konsult på Ada Beat, talare och podcastare, menar att en del använder ordet agil som en bortförklaring när det egentligen handlar om att de har en brist på struktur. Hör och se henne prata med Elin Filipp om hur agil rekrytering bör fungera för bästa resultat.   

Läs mer

Ämnen: agil rekrytering, Elin Filipp, Talent Acquisition Vloggen, Frida Mangen

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla