<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Varför ska man rekrytera utan CV och hur gör man?

Att rekrytera CV-löst har länge varit på tapeten och det som många trodde bara var en fluga har visat sig vara en framgångsrik rekryteringsmetod som fler och fler använder sig av idag. Vad är då fördelarna med CV-lös rekrytering? Och hur går det till? Styrkan ligger inte i att enbart skrota CV:t, utan mycket handlar om vilka metoder man ersätter det med. 

Läs mer

Ämnen: ReachMee, Tester, Fördomsfri rekrytering, rekryteringsverktyg, CV-lös rekrytering

Därför ska du använda färdighetstester och arbetsprov

Det blir allt vanligare att använda tester vid rekrytering. Personlighetstester, ledarskapsformulär, utvärderingar av samarbetsstil eller kunskap används för att få en så bra helhetsbild som möjligt av den arbetssökande. Kandidattester är ett enklare och mer tillförlitligt sätt att sålla bland kandidater, och något som underlättar för fördomsfri bedömning. Två delar som hjälper dig att få en helhetsuppskattning av en kandidat är färdighetstest och arbetsprov.

Läs mer

Ämnen: HR, Tester

Tester i rekryteringprocessen - 5 viktiga trender just nu

 Att använda sig av olika typer av tester som en del av rekryteringsprocessen blir allt vanligare. Tester är ett bra och viktigt verktyg för att få en objektiv bild av kandidaters kompetens och är till stor hjälp för de företag som konkret vill rekrytera så fördomsfritt som möjligt. Oavsett om du själv arbetar med tester nu eller funderar på att göra det är det alltid spännande att blicka in i framtidens rekrytering med tester. För att få svar på vad som är det senaste inom tester frågade vi därför Daniel Mannheimer på testleverantören Cubiks om vilka fem trender som är viktigast just nu.

Läs mer

Ämnen: Tester

En kvalitativ rekryteringsprocess är mer än personlighetstester

En kvalitativ rekryteringsprocess innehåller fler delar än bara personlighetstester. I den här artikeln skriver John Sagrelius om hur personlighetstester ska ses som ett delmoment bland andra i en lyckad rekryteringsprocess. 

Läs mer

Ämnen: Tester

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla