<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Automatisera mera!

Det pratas mycket om att HR och rekrytering drar stor nytta av att digitaliseras. Att byta bort pärmar och Excel-listor till förmån för ett system som håller koll på all väsentlig information. Även om ni idag sitter med en digital rekryteringsprocess kan den bli ännu bättre i och med automatisering. När du låter ditt rekryteringssystem sköta delar av rekryteringen sparar du tid, klarar av att sköta fler processer parallellt och hinner fokusera på det som är viktigt.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, Trender och insikter, HR

Sno rekryteringsbolagens strategi och bygg din egna rekryteringspipe

Alla sitter vi på olika erfarenhet om vad rekrytering innebär. Många kämpar med att få in ansökningar. Speciellt om företaget inte är lika välkänt som exempelvis Google. Jobbannonsen ligger ute men det går trögt. I vissa lägen kommer hjälpen utifrån där ett rekryteringsbolag kliver in och levererar ett antal kandidater men hur gör de egentligen för att få tag på kandidaterna?

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, Trender och insikter, HR

Watson hjälper kandidater och medarbetare att hitta rätt

En robot som rekryterar? I ett tidigare inlägg gick vi igenom rekrytering med hjälp av datorintelligens och algoritmer. Där skrev vi bland annat om varför du inte ska vara orolig för att bli utbytt mot en robot men också hur du kan använda data och AI för att förbättra ditt rekryteringsarbete. För en tid sen fick vi finbesök från IBM som berättade mer om just AI och kommande innovationer för rekrytering och HR. I det här blogginlägget har vi sammanfattat deras presentation och tankar på ämnet. 

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, Trender och insikter, HR

Tankar från Personal & Chef 2018

Den 22:a och 23:e februari i år slog åter dörrarna upp på Kistamässan i Stockholm för att välkomna HR-entusiaster till mässan Personal & Chef. Denna gång var vår företagskalender så pass fullbokad att vi inte hade möjlighet att själva medverka som utställare. Däremot var några av våra medarbetare på plats för att mingla runt på golvet och insupa atmosfären. Här har vi samlat några tankar och reflektioner över vad de observerade på årets upplaga av mässan.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, Trender och insikter, HR

Från reaktiv till proaktiv rekrytering

Du kanske känner igen dig i följande situation? En anställd slutar och du hör talas om det först när det plötsligt hamnat i ditt knä att hitta en ny medarbetare – och fort, det är ju bråttom med att få bra personal på plats. Kanske slängs en extern rekryteringsbyrå in i leken för att få till det. Det här är reaktiv och ostrukturerad rekrytering helt enkelt.

Drömläget är att få processer och stöttning på plats som gör att tiden mellan "Vi behöver någon – nu!" till att tjänsten är tillsatt förkortas, rätt person anställs och att rekryteringsarbetet går att planera i förväg. Att alltså ha ett proaktivt förhållningssätt till att sköta rekryteringarna.

För att gå från reaktiv till proaktiv rekrytering behöver det ostrukturerade bli strukturerat, förbättras och sedan optimeras. Låter det komplicerat? Oroa dig inte, vi kollar på hur du når drömläget med träffsäkra rekryteringar genom att ta en titt på fyra faser rekryteringsarbetet kan befinna sig i.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, Trender och insikter, HR

Att rekrytera med datorintelligens och algoritmer

”Lita inte på dina instinkter – maskinen rekryterar bättre!” och ”AI kommer att ta över ditt jobb” är nog rubriker du känner igen från trendspaningar och rapporter om kommande innovationer. Vi har också tidigare skrivit om hur det datadrivna rekryterandet tar en allt större plats, och det finns inget som tyder på att trenden kommer att brytas. Dock finns det inte anledning till oro för att bytas ut mot en maskin. Vi tar en titt på det här med att rekrytera med datorintelligens och varför det egentligen betyder att få stöd av automatisering.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, Trender och insikter, HR, Automatisering

Strategisk rekrytering och employer branding

I början på februari hade vi förmånen att bjuda in till ett frukostseminarium där Linus Holmgren, rekryteringsansvarig på Vallentuna kommun, berättade om strategisk kompetensförsörjning. Under morgonen fick vi höra om varför kommunen valde att satsa på sociala medier som kanal för rekrytering, hur de arbetat för att ta fram sitt arbetsgivarvarumärke, och hur rekryteringsavdelningen stöttar övrig verksamhet i att hitta och behålla kompetens.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, Trender och insikter, Employer branding, HR

Datadrivet, inkluderande och med fokus på intervjun - rekryteringstrender 2018

LinkedIn har nyligen släppt en rapport som tittar på kommande trender för rekrytering under 2018. Med över 8,000 tillfrågade HR-experter och aktiva rekryterare har de identifierat fyra områden som kommer att få stor betydelse. Vi belyser och sammanfattar tre viktiga punkter.

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, Trender och insikter, HR

3 sätt att förbättra intervjuprocessen och vinna kandidater

Genom att fråga tusentals personer som nyligen bytt jobb har LinkedIn kommit med nya insikter om vad kandidater vill veta under en rekrytering. Vi belyser tre viktiga områden att tänka på under intervjuprocessen som förbättrar kandidatupplevelsen.  

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, Trender och insikter, HR, strategi

Trendspaning – HR och rekryteringstrender 2018

Snart är året över och det är dags att börja blicka framåt och se vad 2018 har att bjuda på. Vi tar en titt på åtta trender som redan nu börjar bli snackiskar för året som kommer. 

Läs mer

Ämnen: Rekrytering, Trender och insikter, HR

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla