<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Talent Acquisition Vloggen - del 5 med Tommie Cau

Tommie Cau är egenföretagare och ägare av affärsbyrån Cau & Co med digitalisering, HR och employer branding som hemmaplan. Många i branschen känner troligtvis igen Tommies röst från HR Talks Podden som han driver. Här får du ta del av hans spaningar kring employer branding och hur man som verksamhet fortsätter att vara relevant och lyckas med att locka till sig personal under 2020-talet. 

Läs mer

Ämnen: Employer Branding, rekryteringsprocess, Talent Acquisition Vloggen, Tommie Cau

Inbound recruiting i fem steg

Inbound recruiting handlar om att attrahera och konvertera kandidater genom att vara så relevant och tilltalande som möjligt i sitt budskap. Men vad innebär det mer konkret och vad är egentligen skillnaden mellan inbound recruiting och employer branding? Det kan du läsa mer om här. I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i själva tratt-tänket som är centralt när det kommer till inbound, och vilka steg som är viktiga att ha koll på!

Läs mer

Ämnen: inbound recruiting, Employer Branding, kandidatmålgrupp

Inbound Recruiting - vad, varför, hur och vad kan vi vinna på det?

 

 

Läs mer

Ämnen: inbound recruiting, Employer Branding

Så använder du en kandidatpersona för employer branding och rekrytering

En kandidatpersona är ett sätt att få en mer konkret bild av den typiska  kandidaten för en viss roll eller tjänst. Denna fiktiva person baseras på insikter som kommer från att prata med närmaste chef, medarbetare med samma roll och att fråga kandidater. Allt som allt krävs det en del arbete för att få till en träffande sammanfattning av denna typkandidat. Så, frågan blir då: vad ska jag använda en persona till?

Läs mer

Ämnen: HR, inbound recruiting, Employer Branding

Att förstå din målgrupp och skapa en kandidatpersona

En kandidatpersona är en påhittad representation av en idealkandidat. Personan används som ett alternativ till målgrupp, som kan vara väldigt bred, när det är dags att utforma en platsannons eller välja annonskanal. Genom att rikta sig mot en enskild person blir budskapet mer träffande och lockar lättare till sig en kandidat som kommer att lyckas bra i rollen.

Frågan är dock, hur gör man en kandidatpersona? I denna bloggartikel djupdyker vi i hur du skapar en persona för idealkandidater.

Läs mer

Ämnen: HR, inbound recruiting, Employer Branding

En kandidatpersona hjälper dig att få fler sökand

Det har sagts förut och tåls att skrivas igen: rekrytering är på många sätt likt marknadsföring. Att tänka på kandidater som konsumenter är en bra motivationsfaktor för att se över hur arbetssökande upplever en rekryteringsprocess.

Men, det kan vara svårt att marknadsföra sig som det självklara valet som arbetsplats till precis alla. Därför pratas det också mycket om att rikta in sig mot målgrupper. Att utforma jobbannons och karriärsida med en tydlig målgrupp i åtanke ökar chanserna att rätt personer söker in. Därför ska vi nu grotta oss ner i marknadsföringsordet persona och titta på hur du i några få steg kan definiera en tydlig målgrupp.

Läs mer

Ämnen: HR, inbound recruiting, Employer Branding

Strategisk rekrytering och employer branding

I början på februari hade vi förmånen att bjuda in till ett frukostseminarium där Linus Holmgren, rekryteringsansvarig på Vallentuna kommun, berättade om strategisk kompetensförsörjning. Under morgonen fick vi höra om varför kommunen valde att satsa på sociala medier som kanal för rekrytering, hur de arbetat för att ta fram sitt arbetsgivarvarumärke, och hur rekryteringsavdelningen stöttar övrig verksamhet i att hitta och behålla kompetens.

Läs mer

Ämnen: HR, Employer Branding

Tre steg mot ett bättre employer brand

Employer brand? Vad tusan är det? Kort sagt är ett employer brand hur ditt företag uppfattas av kandidater, medarbetare och tidigare anställda. Ett varumärke som arbetsgivare helt enkelt. I denna bloggartikel tar vi en titt på hur du i tre snabba steg kan arbeta för att forma din organisations employer brand.

Läs mer

Ämnen: HR, Employer Branding

10 snabba tips för en bättre karriärsida

När det kommer till att attrahera talang pratas det vitt och brett om karriärsidan. Att det är där kandidaterna lockas till arbetsplatsen och övertygas om att de borde söka ett jobb. Många sitter idag med en karriärsida men kämpar med att veta exakt hur de kan göra en sida som lockar besökaren. Därför har vi samlat 10 tips på enkla sätt att förbättra karriärsidan.

Läs mer

Ämnen: HR, karriärsida, Employer Branding

Kandidatupplevelsen under hela resan från vakans till anställning

Talent Board, frivilligorganisationen bakom det årliga priset för en positiv kandidatupplevelsen vid rekrytering, sammanställde för ett tag sedan en rapport kring just kandidaters upplevelser av rekrytering. Trots ett Nordamerikanskt perspektiv finns det mycket matnyttig information att ta del av för dig som arbetar med rekrytering. Vi har sammanfattat rapporten och plockat ut de mest intressanta insikterna kring vikten av en positiv upplevelse under kandidatens resa genom en rekrytering.

Läs mer

Ämnen: HR, Employer Branding

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla