<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vad är vinsterna med ett starkt Employee Value Proposition (EVP)?

Konkurrensen om de främsta talangerna är konstant och många pratar om Employee Value Proposition (EVP). Men vad innebär det och hur skiljer det sig från ett employer brand? Och på vilket sätt kan det hjälpa er verksamhet att attrahera och behålla talang? Det reder vi ut i det här blogginlägget!


Läs mer

Ämnen: Employer Branding, rekryteringsprocess, authentic employer brand, EVP, Employee value proposition

Förbered din rekrytering för tiden efter covid-19

Ingen vet säkert hur världen, arbetslivet och rekryteringsprocesser kommer att formas av covid-19. Men de förändringar som många bolag nu gör kommer med högsta sannolikhet att sätta spår i hur framgångsrika verksamheter behöverarbeta för att attrahera talang. 

Läs mer

Ämnen: Automatisering, Employer Branding, rekryteringsprocess, digitalisering, covid-19

Out of office: 5 artiklar om rekrytering under covid-19

Under de senaste veckorna har vi publicerat artiklar fyllda med tips på hur du kan lyckas med rekryteringsprocesserna på distans i tider av covid-19. Här får ni en sammanställning av texterna som varit en del av serien – så kolla in om du har missat någon av dem!


Läs mer

Ämnen: Employer Branding, rekryteringsprocess, videorekrytering, kandidatupplevelse

Out of office – del 5: Skapa bra kandidatupplevelse på distans

Verksamheter som redan tagit steg för att digitalisera sin rekryteringsprocess har troligtvis insett vilken stor betydelse det har för kandidatupplevelsen. Vilket annat tips är bättre att ge till rekryterare i tider av covid-19, än att faktiskt jobba med att digitalisera och automatisera delar av sina processer och upptäcka alla de positiva effekter som kommer med det. 


Läs mer

Ämnen: Employer Branding, rekryteringsprocess, kandidatupplevelse

Talent Acquisition Vloggen - del 5 med Tommie Cau

Tommie Cau är egenföretagare och ägare av affärsbyrån Cau & Co med digitalisering, HR och employer branding som hemmaplan. Många i branschen känner troligtvis igen Tommies röst från HR Talks Podden som han driver. Här får du ta del av hans spaningar kring employer branding och hur man som verksamhet fortsätter att vara relevant och lyckas med att locka till sig personal under 2020-talet. 

Läs mer

Ämnen: Employer Branding, rekryteringsprocess, Talent Acquisition Vloggen, Tommie Cau

Inbound recruiting i fem steg

Inbound recruiting handlar om att attrahera och konvertera kandidater genom att vara så relevant och tilltalande som möjligt i sitt budskap. Men vad innebär det mer konkret och vad är egentligen skillnaden mellan inbound recruiting och employer branding? Det kan du läsa mer om här. I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i själva tratt-tänket som är centralt när det kommer till inbound, och vilka steg som är viktiga att ha koll på!

Läs mer

Ämnen: inbound recruiting, Employer Branding, kandidatmålgrupp

Inbound Recruiting - vad, varför, hur och vad kan vi vinna på det?

 

 

Läs mer

Ämnen: inbound recruiting, Employer Branding

Så använder du en kandidatpersona för employer branding och rekrytering

En kandidatpersona är ett sätt att få en mer konkret bild av den typiska  kandidaten för en viss roll eller tjänst. Denna fiktiva person baseras på insikter som kommer från att prata med närmaste chef, medarbetare med samma roll och att fråga kandidater. Allt som allt krävs det en del arbete för att få till en träffande sammanfattning av denna typkandidat. Så, frågan blir då: vad ska jag använda en persona till?

Läs mer

Ämnen: HR, inbound recruiting, Employer Branding

Att förstå din målgrupp och skapa en kandidatpersona

En kandidatpersona är en påhittad representation av en idealkandidat. Personan används som ett alternativ till målgrupp, som kan vara väldigt bred, när det är dags att utforma en platsannons eller välja annonskanal. Genom att rikta sig mot en enskild person blir budskapet mer träffande och lockar lättare till sig en kandidat som kommer att lyckas bra i rollen.

Frågan är dock, hur gör man en kandidatpersona? I denna bloggartikel djupdyker vi i hur du skapar en persona för idealkandidater.

Läs mer

Ämnen: HR, inbound recruiting, Employer Branding

En kandidatpersona hjälper dig att få fler sökand

Det har sagts förut och tåls att skrivas igen: rekrytering är på många sätt likt marknadsföring. Att tänka på kandidater som konsumenter är en bra motivationsfaktor för att se över hur arbetssökande upplever en rekryteringsprocess.

Men, det kan vara svårt att marknadsföra sig som det självklara valet som arbetsplats till precis alla. Därför pratas det också mycket om att rikta in sig mot målgrupper. Att utforma jobbannons och karriärsida med en tydlig målgrupp i åtanke ökar chanserna att rätt personer söker in. Därför ska vi nu grotta oss ner i marknadsföringsordet persona och titta på hur du i några få steg kan definiera en tydlig målgrupp.

Läs mer

Ämnen: HR, inbound recruiting, Employer Branding

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla