<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Out of office - del 2: Så förbättrar videointervjuer rekryteringsprocessen

Arbetsplatser över hela världen gör nu allt de kan för att dämpa spridningen av covid-19. Rekryterare som har möjlighet att jobbar hemifrån gör det och digitala alternativ förvandlas snabbt från valbara till fundamentala. I detta är videorekrytering ett effektivt arbetssätt som fungerar utmärkt att använda från hemmaplan. 


Läs mer

Ämnen: kompetensbaserad rekrytering, urvalsmetoder, videorekrytering, video recruitment

Out of office - del 1: Urvalsfrågor och digitala tester

Att digitala verktyg förenklar och optimerar arbetet är inte direkt en nyhet för många rekryterare. I samband med Covid-19s framfart får digitala lösningar en ännu centralare och viktigare roll än tidigare. Vi har därför tagit fram artikelserien "Out of office" där vi går igenom hur du med enkla knep lyckas med just distansrekrytering. Del 1 handlar om hur man genom att minska på manuell granskning av CV och personligt brev till fördel för digitala tester kan effektivisera sin rekryteringsprocess.


Läs mer

Ämnen: kompetensbaserad rekrytering, urvalsmetoder, rekryteringsprocess, screening

Videointervju på intåg som urvalsmetod

Videorekrytering och videointervju har varit på tal på senaste tiden som en ny metod för att effektivt sålla kandidater i en rekrytering. I Finland används video flitigt av såväl myndigheter som butikskedjor, men fenomenet är fortfarande relativt nytt i Sverige. Vi tittar lite närmare på vad videointervju är och hur det kan fungera som urvalsmetod i en rekryteringsprocess.

Läs mer

Ämnen: HR, Videointervju, urvalsmetoder

Kompetensbaserade intervjufrågor

Att genomföra en kompetensbaserad intervju går ut på att med hjälp av frågor försöka ta reda på om kandidaten besitter de kompetenser ni eftersöker. Alla intervjufrågorna är därför helt fokuserade på något som är direkt kopplat till en av de efterfrågade kompetenserna. Här finns inget utrymme för intervjufrågor i stil med ”vilket djur skulle du vilja vara?” eller ”nämn alla dina svaga sidor”.

Det kan vara lite svårt att i praktiken veta vad för typ av frågor som är lämpliga att ställa. Därför tittar vi närmare på upplägget för just kompetensbaserade intervjufrågor.

Läs mer

Ämnen: HR, kompetensbaserad rekrytering, urvalsmetoder

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla