<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Videointervju på intåg som urvalsmetod

Videorekrytering och videointervju har varit på tal på senaste tiden som en ny metod för att effektivt sålla kandidater i en rekrytering. I Finland används video flitigt av såväl myndigheter som butikskedjor, men fenomenet är fortfarande relativt nytt i Sverige. Vi tittar lite närmare på vad videointervju är och hur det kan fungera som urvalsmetod i en rekryteringsprocess.

Läs mer

Ämnen: HR, Videointervju, urvalsmetoder

Kompetensbaserade intervjufrågor

Att genomföra en kompetensbaserad intervju går ut på att med hjälp av frågor försöka ta reda på om kandidaten besitter de kompetenser ni eftersöker. Alla intervjufrågorna är därför helt fokuserade på något som är direkt kopplat till en av de efterfrågade kompetenserna. Här finns inget utrymme för intervjufrågor i stil med ”vilket djur skulle du vilja vara?” eller ”nämn alla dina svaga sidor”.

Det kan vara lite svårt att i praktiken veta vad för typ av frågor som är lämpliga att ställa. Därför tittar vi närmare på upplägget för just kompetensbaserade intervjufrågor.

Läs mer

Ämnen: HR, kompetensbaserad rekrytering, urvalsmetoder

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla