<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

9 olika typer av effektiva rekryteringsfilmer

Video är ett superverktyg för att locka jobbsökare till er arbetsplats. Det finns så många olika sätt att göra det på; Ska den vara rolig eller informativ? Storslagen eller jordnära? Här får ni lite inspiration i skapandet av era egna rekryteringsvideo!

Läs mer

Ämnen: Videointervju, rekryteringsprocess, videorekrytering, video recruitment

Videointervju på intåg som urvalsmetod

Videorekrytering och videointervju har varit på tal på senaste tiden som en ny metod för att effektivt sålla kandidater i en rekrytering. I Finland används video flitigt av såväl myndigheter som butikskedjor, men fenomenet är fortfarande relativt nytt i Sverige. Vi tittar lite närmare på vad videointervju är och hur det kan fungera som urvalsmetod i en rekryteringsprocess.

Läs mer

Ämnen: HR, Videointervju, urvalsmetoder

Videointervjuer ersätter CV

I en väl utformad rekryteringsprocess fyller varje steg en funktion för att successivt filtrera kandidater tills den bästa kandidaten står kvar på slutet. Med kravprofilen som stöd har CV länge använts som det optimala verktyget för att se vem som passar eller inte passar för en tjänst. Men, det finns god anledning till att tänka bort CV:t ur processen och istället blicka mot alternativa verktyg som till exempel videointervjuer.

Läs mer

Ämnen: HR, Videointervju, kompetensbaserad rekrytering

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla