<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Tre sätt att använda video i din rekrytering

Videointervjuer har blivit allt vanligare. Speciellt för jobb inom service, retail eller hemtjänst används video som ett alternativ till att ansöka med CV. Fokus hamnar istället på kandidatens personlighet och framförande. Vi tipsar om tre sätt att arbeta med videorekryteringar.  

Videorekrytering är när du använder video som del av din rekryteringsprocess.

Vad är en videointervju och videorekrytering?

Videorekrytering är när du använder video som del av din rekryteringsprocess. Det är vanligt att använda video för att ställa frågor och få svar från kandidater; antingen som del av ansökningen eller senare i processen. Videointervjuer ersätter inte det personliga mötet, men det går att inkorporera video på fiffiga sätt tidigare i rekryteringsprocessen för att exempelvis underlätta ansökan eller ge en mer personlig upplevelse. Nedan hittar du förslag på tre sätt du kan använda video i dina rekryteringar. 

1) Istället för telefonintervjun

Slopa telefonintervjun och träffa kandidaten öga mot öga. Fördelen med att använda video för att snabbt screena vem som ska bjudas in till en fysisk intervju är bland annat:

  • Mindre stressade kandidater – de kan spela in sitt svar när de har tid och behöver inte smyga undan på jobbtid för att svara på dina frågor
  • Du slipper ringa runt och försöka få tag på någon som inte hinner svara i telefon
  • Om du missade att anteckna något som kandidaten sa i telefon är informationen borta, medan en videoinspelning går att se om flera gånger
  • Du får ett informellt möte med kandidaten redan innan ni träffas för första gången – de känner igen dig och du dem
  • Fler personer kan vara med i bedömningen

2) Spontanansökan och intresseanmälan

Att slänga iväg ett CV och personligt brev till ett företag när det inte finns en tydlig tjänst att söka till är alltid en chansning. Det personliga brevet faller platt och CV:t belyser inte alla ens erfarenheter och kompetenser rätt. Gör istället intresseanmälan interaktiv genom att låta kandidater spontanansökan med en video. 

Där får de förklara vad för typ av roll de letar efter och kort om varför de skulle passa. Sen är det bara att följa upp om du känner att ni är en match. Då är det lättare att tipsa dem om någon tjänst som skulle kunna passa som de borde söka till.

3) Snabb ansökning

En fråga, ett svar. Låt kandidater enkelt söka till en tjänst genom att skicka in en kort video om sig själva eller varför de vill jobba hos er. Genom att sätta igång ansökningsprocessen med en video är det en låg tröskel för kandidaten att söka jobb. Ett innovativt sätt att fånga dagens digitala kandidater, hitta personligheter för yrken som inte kräver milslånga CV:n och enkelt fånga upp de som springer runt med sin smarttelefon i högsta hugg. Vill ni veta något mer kan de alltid komplettera med mer information senare! Bollen är i rullning. 

Sugen på att lära dig mer om videointervjuer?

Våra vänner på RecRight är experter på hur du använder video som del av din rekryteringsprocess. Inom kort kommer en integration mellan ReachMee rekryteringssystem och RecRight som gör att du kan genomföra videointervjuer direkt i ReachMee.

Läs mer om RecRight och deras tips om videorekrytering här.

 

Klicka här för att läsa om integrationer och bryggor mellan ReachMee rekryteringssystem och andra systemleverantörer.

 

Publicerat 2018-01-09

Ämnen: HR

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla