<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vad tycker en rekryterande chef om ReachMee?

Vi pratar mycket om hur det är för dig som rekryterar att använda ReachMee, men minst lika viktigt för oss är det såklart att det är enkelt och smidigt att använda för rekryterande chefer. Så här tycker en rekryterande chef som använder ReachMee om systemet!

Vad tycker en rekryterande chef om ReachMee?

 Vi har pratat med Henrik Lisstorp som jobbar som gruppchef Bemanning på Driftutveckling på Systembolaget. Han har testat ReachMee och vi frågade honom vad han tyckte.

Hur tycker du att det är att jobba i systemet?

– Det var väldigt lätt att lära sig och det speglar arbetsflödet för rekrytering väldigt väl, vilket gör det enkelt att göra rätt. Det bästa med systemet är möjligheterna att kunna filtrera, poängsätta och Henrik Lisstorp  Bemanning på Driftutveckling på Systembolagetsortera med hjälp av frågorna från ansökningarna.

Om du ska ge alla som rekryterar ett tips för att bli framgångsrika i systemet, vad skulle det vara?

– Gå igenom hela rekryteringsprocessen! Gå inte på magkänslan, förhåll er till fakta och det underlag ni kan utgå ifrån. Även om det tar lite längre tid, så är det 100 gånger mer värt att få in rätt kandidater än att lägga ner massa energi på intervjuer som inte leder till något. Och använd urvalsfrågorna, de har varit magiska i gallringen av kandidater. Jag önskar att jag hade lagt ännu mer krut och varit ännu vassare i dessa frågor. Tror min process hade gått ännu lättare då.

 
Läs också:

5 tips: Så använder du urvalsfrågor i din rekrytering

Lyckas med intervjun! 5 tips till dig som är rekryterande chef

Checklista och guide för effektivare kommunikation mellan rekryterare och rekryterande cheferPublicerat 2019-01-23

Ämnen: ReachMee, Rekryterande chefer

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla