<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vässa texten och öka resultatet av dina jobbannonser med 7 enkla skrivknep

När det kommer till jobbannonser blir konkurrensen om att attrahera de rätta kandidaterna allt hårdare. Även om det finns många fantasifulla sätt att sticka ut och få uppmärksamhet utan en traditionell textannons är det ändå en jämn och hög kvalité på annonser som i det långa loppet kommer att locka talanger till er. Här ger vi dig därför några snabba tips för att vässa texten i jobbannonsen!

Skrivtips för att vässa texten i jobbannonsen

 

7 tips för att slipa på texten till annonsen

  • Blanda långa och korta meningar för att skapa dynamik i texten. Skriv rakt på sak och enkelt istället för komplicerade meningar. 

  • Använder du ord som "erhålla", "vilken" eller "gällande"? Byt ut dem! Här är 10 vanliga ord som lätt kan bytas ut för att få en ledigare text, och därmed en trevligare ton.  

  • Testa att använda rollspecifik jargong eller humor för att spetsa till din annons ytterligare.

  • Många bollar i luften och ambitiös team-player? Undvik klyschor, de säger egentligen ingenting och tillför inte så mycket. Kommer du på dig själv med att skriva en klyscha, definiera vad det egentligen innebär på ditt företag och ge konkreta exempel istället.

  • Trögt att sätta igång? Dela upp arbetet i mindre delar! Börja med att spalta upp dina rubriker och fyll i efter det. Du behöver inte börja från början, det går lika bra att börja skriva mitt i, eller i slutet - ofta är det till och med lättare. 

  • Titta på helhetsintrycket. Hur bra innehållet än är så är det första intrycket avgörande för att en text kommer att läsas. Bryt upp annonsen i korta stycken med tydliga rubriker för att ge ett luftigt intryck. 

  • Vem skriver du för? Viktigast av allt när du skriver är att komma ihåg vem som är din läsare. Se till att ha kandidatprofilen i huvudet så att det är rätt personer du skriver din annons för. 

Fler skrivtips för annonsen?

Vi har sammanställt en rad tips och bra saker att tänka på när du skriver din annons. Du hittar tipsen här!

Publicerat 2016-09-26

Ämnen: Employer Branding

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla