<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vilka krav ställer dagens kandidater på en karriärsida?

För att attrahera rätt kandidater krävs idag en karriärsida som är både levande och särskiljandePå samma sätt som senaste årens digitala utveckling har påverkat vårt sätt att arbeta och leva har det också förändrat hur kandidater idag förhåller sig till arbetsmarknaden. Dagens kandidater ställer helt andra krav på framtida arbetsgivare och karriärsidan är er möjlighet att visa varför kandidaten ska söka jobb hos just er. 

Lägg tid på er karriärsida! Den är viktig för att locka rätt kandidater

Vad förväntar sig kandidater idag?

Idag vill kandidaten veta vad det är för arbetsplats hen kommer till, inte bara vilka uppgifter som ingår i en roll. Vilka är kollegorna, hur ser kontoret ut, vad är er kultur? De vill helt enkelt ha både information om företaget och en känsla av hur det är att jobba där. Det är också viktigare än någonsin att visa hur ni särskiljer er. Alla arbetsplatser är unika, vad är det som gör att kandidaten kommer att trivas hos just er?

35% av kandidaterna säger också att det största hindret för att söka ett jobb är att de inte vet hur det kommer vara att arbeta på företaget. Därför är det viktigare än någonsin att kunna skapa en karriärsida som möter dagens och framtida kandidaters behov. Idag ska en karriärsida kunna:

  • Skapa en känsla för företaget som arbetsplats och etablera en tidig men också långsiktig relation. Kandidater söker sig inte till nästa roll, utan till nästa arbetsplats.  

  • Innehålla allt en kandidat kan tänkas vilja veta om företaget – tiden för enkla jobblistningar är helt enkelt över.  

  • Kommunicera varför kandidaten ska välja er och inte någon annan. Karriärsidan måste vara särskiljande, målgruppsanpassad och levande. 

Krånglig teknik ska inte stå vägen för att attrahera de rätta kandidaterna 

För att möta det behov företag har idag erbjuder vi på ReachMee en lösning för att ni på HR oavsett förkunskap, enkelt ska kunna skapa och hantera en levande och unik karriärsida. Där ni kan maximera förutsättningarna att rätt kandidater ansöker eftersom ni själva ser till att karriärsidan är målgruppsanpassad, aktuell och intressant -  utan krångliga verktyg eller omvägar.   

Med vår lösning för att skapa karriärsidor får ni: 

  • En snygg och mobilanpassad karriärsida som ni på HR skapar – själva eller med hjälp av mallar – snabbt, enkelt och kostnadseffektivt.  

  • Se effekten av er karriärsida och er employer brandning med hjälp av analysverktyg kopplat direkt till karriärsidan.

  • Möjlighet att hålla karriärsidan levande med små och stora uppdatering ni på HR gör själva – snabbt och enkelt.

Läs mer här!

Kostnadsfri analys

Boka en konsultation där vi går igenom er karriärsida och berättar hur du kan göra snabba förbättringar men också hur du kan tänka i ett längre perspektiv.  

Analysera min karriärsida!

 

Publicerat 2017-06-07

Ämnen: ReachMee, Employer Branding

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla