<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=129294691104950&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Volymrekrytering – tidskrävande och svårt eller effektivt och kvalitetssäkrat?

Ökade volymkrav utan ökade resurser är kanske något du känner igen dig i? 62% av tillfrågade rekryterings- och HR-specialister uppger att de upplever att volymkraven på att rekrytera har ökat men samtidigt säger 42% att det inte återspeglats i resurser. Hur ska HR kunna hantera ökade volymer med samma resurser? Kanske kan en rekryteringsrobot vara lösningen, eller som de flesta känner det: automatiserad rekrytering.

Volymrekrytering – tidskrävande och svårt eller effektivt och kvalitetssäkrat?

Flytta ägandeskapet till HR

För den som jobbar med volymrekrytering innebär en traditionell rekryteringsprocess en stor del manuellt arbete för både HR och de rekryterande cheferna. Risken finns att kandidater tappas bort i processen, magkänslan får styra för mycket och resultatet blir inte allitd det önskade. Genom att automatisera delar av rekryteringsprocessen frigörs tid, rekryteringsprocessen ägs till större del av HR och de rekryterande cheferna behöver bara träffa kvalificerade kandidater vilket gör att kvalitén i matchningen ökar.

Kvalitetssäkra med urvalsfrågor och tester 

Urvalsfrågor som följs upp av kandidattester är med rätt systemstöd möjliga att automatisera, spar tid och främjar objektiv bedömning av kandidaterna. De rekryterande cheferna behöver på så sätt också bara träffa kandidater som är kvalificerade att utföra jobbet. För HR innebär det att risken att det är magkänsla som styr vilka kandidater som går vidare till intervju försvinner. Kandidater blir inte diskriminerade på förutfattade meningar eller omedvetna fördomar eftersom det inte är den ofta instinktiva viljan att anställa ”sig själv” som styr.

Nöjda kandidater = nöjda kunder 

I en värld med blixtsnabb informationsspridning innebär en bortglömd kandidat inte bara en risk för negativ påverkan på ert employer brand, det riskerar också att påverka vad era kunder tycker och tänker om ert varumärke. När stora volymer kandidater ska hanteras är det lätt att återkoppling dröjer, kandidater hinner tröttna eller i värsta fall att de helt tappas bort i rekryteringsprocessen. Vid automatisering av delar i rekryteringsprocessen är det inte bara enklare att hantera stora volymer kandidater. Det underlättar också för att säkerställa återkoppling till kandidater och en mer effektiv rekryteringsprocess. Ju längre tid det tar desto större är risken att kandidaten har hunnit tröttna. Går det istället snabbt får kandidaten en positiv upplevelse av er som arbetsgivare och högst troligt också av ert varumärke. I den här artikeln kan du läsa mer om att rekrytera snabbare och minimera din "time to hire".

Läs mer om urvalsfrågor och automatiserad rekrytering

Publicerat 2017-05-18

Ämnen: Automatisering, Employer Branding

Rekryteringsblogg

I ReachMees blogg hittar du allt du vill och behöver veta om rekrytering. Lär dig mer om allt ifrån karriärsidor till att attrahera kandidater, arbeta med employer branding och att lyckas med er jobbannonsering. Självfallet hittar du även information om rekryteringsprocessen, metoder för urval och att praktisk genomföra lyckade rekryteringar.

Prenumerera på vår blogg så får du varje vecka hem de senaste artiklarna direkt till din inkorg.

Prenumerera på bloggen

Populära artiklar

Ämnen

Se alla